Ana SayfaGüncelAkit TV’nin hedef gösterdiği Cumhuriyet’e destek

Akit TV’nin hedef gösterdiği Cumhuriyet’e destek

HABER MERKEZİ – Türkiye Gazeteciler Sendikası, Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı’nın “el bombası atalım” sözleriyle hedef gösterdiği Cumhuriyet gazetesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirerek, “Cumhuriyet gazetesi sahipsiz değildir” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Akit TV sunucusunun canlı yayında hedef gösterdiği Cumhuriyet gazetesinin Şişli binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında çalışanlar, “Bizler Cumhuriyet gazetesi emekçileri olarak tehditlere boyun eğmediğimizi bir kez daha ilan etmek için buradayız” dedi.

Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya da, “Birçok yazarımızı bombalı saldırılarla, Cumhuriyet’in simge isimlerini silahlı suikastlerle kaybetmiş bir gazetenin emekçisiyiz. FETÖ’nün Ergenekon kumpasıyla aramızdan koparılan başyazarımız İlhan Selçuk’un çizgisindeyiz. Bu çizgiden bir milim sapmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet gazetesi sahipsiz değildir”

TGS İşyeri temsilcisi Hazal Ocak tarafından okunan basın açıklamasında ise, “Derhal soruşturma başlatması gereken savcılar ise bu katliam çağrısını seyretmekle yetinmiştir” denilerek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

“Cumhuriyet gazetesi 95 yıllık tarihinde birçok kez gerici odakların hedefi olmuş, yazarları Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Bahriye Üçok ve Cavit Orhan Tütengil bombalı ve silahlı saldırılar sonucu katledilmiş, çalışanları hapsedilmiş ve sayısız davayla karşı karşıya bırakılmış ancak hiçbir zaman susmamıştır. Bundan sonra da susmayacaktır.
“Cumhuriyet gazetesi sahipsiz değildir. Cumhuriyet gazetesi gerçekleri yazmaya devam edecektir. Suç duyurusunda bulunacağız, yargı önünde hesabını soracağız.”

Ne olmuştu?

Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı, ‘Manşetlerin Dili’ adlı programda Cumhuriyet gazetesinin 20 Aralık’ta manşetten verdiği “Şeriat Çalıştayı” başlıklı haberi nedeniyle gazetenin yazarı Işık Kansu’yu hedef göstermişti.

Söz konusu programda haberi okumadığını belirten Dağıstanlı, Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu arasında geçen diyalogda başlıktan yola çıkarak “Hadi gidelim. Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” demişti.

Previous post
'2 bin 600 Ezidi kadın ve çocuk hala kayıp'
Next post
"Parazit" filminin siyah beyaz versiyonu gösterilecek