Ana SayfaGüncelAKP’li Çelik’ten Avrupa’ya: Türkiye mülteci yükünü tek başına kaldırmayacak

AKP’li Çelik’ten Avrupa’ya: Türkiye mülteci yükünü tek başına kaldırmayacak

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib’teki çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye ‘mülteci akını’ başlayacağını belirterek, “Bundan sonra mülteci meselesinin Türkiye’den çok müttefiklerimizin meselesi Avrupa’nın meselesi haline geleceğini açık bir şekilde ifade ediyoruz. Uluslararası toplumu uyarıyoruz. Türkiye bu yükü tek başına kaldırmayacak” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İdlib’de devam eden çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye çok sayıda yeni mültecinin geleceğini belirten Çelik, uluslararası kamuoyuna uyarı bulundu, “Türkiye böyle bir yükü taşıyamaz” dedi.

“İdlib’de Soçi Muhtırası’nın açık ihlali anlamında gelen saldırılar yoğunlaştı. Rejim’in sivilleri hedef almasından kaygı duyuyoruz. Ayrıca oradan tekrardan mülteci akını geliyor. Türkiye böyle bir yükü taşıyamaz. Bundan sonra mülteci meselesinin Türkiye’den çok müttefiklerimizin meselesi Avrupa’nın meselesi haline geleceğini açık bir şekilde ifade ediyoruz.
Uluslararası toplumu uyarıyoruz. Türkiye bu yükü tek başına kaldırmayacak. Bundan sonra mülteci meselesi Türkiye’den çok müttefiklerimizin meselesi haline geleceğini açık bir şekilde ifade ediyoruz.”

Libya ile mutabakat

Konuşmasında Türkiye ile Libya arasında varılan mutabakata da değinen Çelik, “Libya ile olarak Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını takip ediyoruz. 27 Kasım’da imzalanan mutabakat muhtırası oldukça önemlidir” dedi ve devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’dan ölçmeden sahip oldukları adalardan deniz yetki gibi alanlar koyuyorlar. Sevr’in benzeri Akdeniz’de önümüze konuldu. Cumhurbaşkanımız, ‘Akdeniz’deki Sevr’i Libya’daki anlaşma ile iptal ettik’ dedi.
Hem Türkiye Cumhuriyet’inin hem de KKTC’nin haklarının sonuna kadar korunacağı tescil edilmiştir. Doğu Akdeniz’de Türkiye bir kere daha hukuk ve diploması yoluyla cevap vermiştir. Türkiye, Akdeniz’de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir. Yeni Sevr denklemini imzalanan mutabakatla bozduk.”

“CHP’nin siyaseti GDO’lu”

Çelik, CHP’nin Libya meselesine dair sözlerine dair de açıklamalarda bulundu.

“CHP, ‘ileride bu farklı sıkıntılara neden olabilir’ diyor. CHP, Hafter’i makul ve ılımlı olarak nitelendiriyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli çıkarlarına bakarız. CHP’nin siyaseti GDO’lu. Birleşmiş Milletler’in resmi kabul ettikleri kesime ‘cihatçı’ diyorlar, Hafter’e ‘seküler ve ılımlı’ diyorlar.
Seküler denilen Hafter, Türkiye’yi tehdit ediyor. Ulusal mutabakat hükümeti meşru muhataptır. CHP Türkiye düşmanı birisine ılımlı ve seküler diye destek veriyor.CHP’ye her zaman eleştirimiz vardı ama hiçbir zaman bu kadar gayri milli bir duruş sergilememişti.”
Previous post
Hafter’e bağlı güçlerin el koyduğu gemi ve Türkiyeli mürettebat serbest
Next post
Benzin ve motorin fiyatları zamlandı