Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnkara Üniversitesi’nde Las Tesis’e müdahale, beş öğrenciye gözaltı

Ankara Üniversitesi’nde Las Tesis’e müdahale, beş öğrenciye gözaltı

HABER MERKEZİ – Ankara Üniversitesi’nde erkek şiddetine karşı Las Tesis dansı yapmak isteyen öğrenci kadınlara müdahale eden polis beş öğrenciyi gözaltına aldı. Üniversiteli kadınlar daha sonra serbest bırakıldı.

Ankara Üniversitesi’ndeki öğrenci kadınlar, Şilili feminist kolektif Las Tesis aktivistlerinin erkek şiddetine yönelik başlattığı ve giderek tüm dünyaya yayılan dansı gerçekleştirmek için bir araya geldi.

Ancak Cebeci Kampüsü’nün içerisine giren polisler eyleme izin vermedi.

Müdahale sırasında Esmanur Çağlak, Leylanur Mavili, Nisan Çıra, Nihal Yılmazarslan ve Aylin Şahin isimli öğrencileri gözaltına alındı.

Polisin müdahalesine tepki gösteren üniversiteli kadınlar, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Kadınları değil katilleri engelle” sloganı attı.

Gözaltı aracında da eylemlerine devam eden kadınlar, Las Tesis’in “”Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem, tecavüzcü sensin, polis, faşistler, rektör tek adam! Suçlu sensin” dile getirdi.

Las Tesis dansını kampüse taşıdıkları için gözaltına alınan üniversiteli kadınlar serbest bırakıldı.

TGB hedef göstermişti

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, dün Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde toplanarak, Las Tesis eylemi yapacağını duyuran kadınları hedef alan açıklama yapmıştı.

Yapılan açıklamaya tepki gösteren kadınlar, TGB’lilere mor boya fırlatmış ve polis tarafından gözaltına alınmıştı.




Önceki Haber
Şerafettin Elçi'nin ölümünün üzerinden 7 yıl geçti
Sonraki Haber
Bir işçi mahsur kalmıştı: Şırnak'taki göçükte aramalar sürüyor