Ana SayfaGüncelAnkara’dan ABD’ye İncirlik ve Kürecik tehdidi

Ankara’dan ABD’ye İncirlik ve Kürecik tehdidi

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı alması durumunda İncirlik ve Kürecik üslerinin gündeme gelebileceğini söyledi. ABD Kongresi, Trump’a, S-400’ler nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulanması çağrısı yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik olası yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Dayatmayla bir yere varılamayacağını ABD Kongre üyelerinin anlaması gerekiyor” diyen Çavuşoğlu, ABD’nin yaptırım kararı alması durumunda İncirlik Hava Üssü ve Kürecik Radar Üssü’nün gündeme gelebileceğini söyledi.

Ahaber’e konuşan Çavuşoğlu, “Varsayımlar üzerine konuşmak istemiyorum. Kongre’nin değil yönetimin alacağı karar da önemli” dedi.

Diğer yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuya ilişkin açıklama yaptı.

S-400’lerden vazgeçmenin söz konusu olmadığını söyleyen Akar, Artık bu sistemden vazgeçmek diye bir şey söz konusu değil. Bu sistem varken nasıl bir çözüm bulabiliriz bunun üzerinde durmamız gerekiyor” dedi.

Akar ayrıca, S-400’lerin kurulumunun 2020’nin bahar aylarında gerçekleşeceği ve faaliyetlerin yürütülmeye başlanacağını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komisyonları, Trump yönetiminden Rusya’dan S-400 satın aldığı için Türkiye’ye yönelik yaptırımların uygulanması konusunda çağrı yapmıştı.


ABD Kongresi’nden Trump’a “Türkiye’ye yaptırım uygulansın” çağrısı

Previous post
Mardin'de HDP'liler ve Tabip Odası Başkanı'na gözaltı
Next post
Varlığın aidiyetine dair: "Hiçbir Yerdeyiz"