Ana SayfaEkolojiAntalya için ‘kırmızı kod’ uyarısı: Şiddetli yağışlar nerelerde etkili olacak?

Antalya için ‘kırmızı kod’ uyarısı: Şiddetli yağışlar nerelerde etkili olacak?

HABER MERKEZİ – Meteoroloji’den Antalya için ‘kırmızı kod’ uyarısı geldi, kriz masası oluşturuldu. Şiddetli yağışların Antalya’nın merkez ilçeleri ile Kemer’de etkili olacağı bildirildi.

Antalya’da bugün ve perşembe günü beklenen aşırı yağışlar için ilk defa ‘kırmızı kod’ uyarısı verildi.

Meteoroloji’nin aktardığına göre Antalya’yı da etkileyecek Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde beklenen ‘kırmızı kodlu’ şiddetli yağış akşam saatlerinde etkisini gösterecek.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk, “Kırmızı kod çok tehlikeli bir meteorolojik hadiseyi gösteriyor. Antalya için büyük çapta hasar olabileceğini ve geniş alanların meteorolojik hadiseden etkilenebileceğini söylüyoruz” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa, Döşemaltı, Konyaaltı, Aksu, Kepez ve Kemer’de metrekareye 200 kilonun üzerine, Serik, Kumluca ve Finike’de ise 100 kilo yağış düşeceği belirtiliyor.

Yurttaşlar sel baskınlarına ve şiddetli rüzgarın yaratabileceği olumsuzluklara karşı uyarılırken, Antalya Valiliği, uyarıdan sonra kriz masası oluşturdu.

Valilik, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısında bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’da tüm izinler iptal edilirken, uyarının yapıldığı süre boyunca başkanlıklar tam kadro görev yapacak.

Diğer bölgelerde durum ne?

Öte yandan Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Previous post
Dramaqueer Sanat Kolektifi “Her Şey Yolunda” diyor
Next post
Ankara'da cinsel saldırı davası öncesi gözaltına alınan kadınlar serbest