Ana SayfaGüncel‘Arkası Şimdi!’: Pera Müzesi’nden beyazperdede dizi izleme olanağı

‘Arkası Şimdi!’: Pera Müzesi’nden beyazperdede dizi izleme olanağı

HABER MERKEZİ – Pera Film, “Arkası Şimdi!” programı kapsamında 11-28 Aralık tarihleri arasında Türkiye, Britanya, Danimarka ve ABD yapımı dört diziyi Pera Müzesi’nde izleyici ile buluşturacak.

Pera Film, “Arkası Şimdi!” programı kapsamında ilk kez sinemaseverlere dizilerden oluşan bir seçki sunacak.

11-28 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek seçki, “İzleme deneyimi, sinema salonlarını terk edip online platformlara, bilgisayar ekranlarına doğru geçiş mi yapıyor?” tartışmasından hareketle izleyiciye sinema perdesinde dizi izleme olanağı sağlıyor.

Seçkide Türkiye, Britanya, Danimarka ve ABD yapımı dört dizi; cinsel kimlik mücadeleleri, olgunlaşma, aşk ve yüzleşme konularına odaklanıyor.

  • Tunç Şahin, Ceylan Özgün Özçelik, Umut Ara ve Alphan Eşeli’nin yönettiği Genco Erkal, Tilbe Saran, Cem Davran ve Belçim Bilgin gibi oyuncuların rol aldığı Türkiye yapımı 7 YÜZ (2017), kendi içinde başlayıp biten 7 farklı hikayeden oluşuyor. Her bir bölümünde karakterleri en karanlık taraflarıyla yüzleştiren dizi, aşk, özgüven, eşitlik, ölüm gibi kavramları düşünmeye sevk ediyor.
  • Desiree Akhavan’ın hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği Britanya yapımı Biseksüel (The Bisexual, 2018) dizisi, tabu addedilen biseksüelliği ve onu sarmalayan ön yargıları ele alıyor.
  • Danimarka yapımı Baş Belası (Ondt i Røven, 2018) dizisinin yönetmen kolutuğunda Rikke Kolding var. Dizi, kendi ayakları üzerinde durma, kendine karşı dürüst olma ve yetişkinlikle başa çıkma süreçlerini aktaran bir olgunlaşma öyküsünü anlatıyor.
  • Andrew DeYoung’un yönettiği ABD yapımı 555 (2017) ise, beş kısa filmden oluşan, antoloji tarzında bir mini dizi. Hollywood’un katı, esprili ve gerçeküstü bir versiyonundan geçen dizi, en önemli şeyin statü olduğu, rekabetin kıyasıya yaşandığı Tinsel kentinde yaşananları anlatıyor.

Pera Müzesi’ndeki etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Programla ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
“İnsanca Yaşamak İstiyoruz” mitingi yarın Bakırköy'de
Next post
"Yılmıyoruz, bıkmıyoruz; mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz"