Ana SayfaÇalışma YaşamıAtaşehir Belediyesi işçilerinden ‘direnişe devam’ mesajı

Ataşehir Belediyesi işçilerinden ‘direnişe devam’ mesajı

HABER MERKEZİ – Ataşehir Belediyesi’nde sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten atılan işçiler, 58 gündür sürdürdükleri eylemlerini işlerine geri dönene kadar sürdüreceklerini vurgulayarak “Kar da yağsa, fırtına da çıksa direnişimize devam edeceğiz” diyor.

İstanbul’un CHP yönetimindeki Ataşehir Belediyesi’nde sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten atılan ve 58 gündür eylemde olan belediye işçileri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Belediye önündeki açıklamaya Üsküdar Belediyesi’nden atılan işçiler de destek verdi.

İşten atılan DİSK/Genel-İş Sendikası’nın Ataşehir Belediyesi’ndeki temsilcilerinden Melike Şahin, yaptığı açıklamada ‘direnişe devam’ dedi.

Şahin, “Bildiğiniz üzere 58 gündür Ataşehir Belediyesi önünde işimiz ekmeğimiz için direniyoruz. Haksız ve hukuksuz şekilde sendikal faaliyet yürüttüğümüz için işten çıkarıldık” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim gibi Üsküdar Belediyesi’nde de yüzlerlerce arkadaş işlerinden çıkarıldı. Sadece burası değil Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde 500 gündür direnen arkadaşlarımız var, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde Mahir Kılıç var. Bugün 105. günü açlık grevinin 105. günü sıvı almayı da bıraktı. Sağlık durumu ciddiye gidiyor.
“Buradan CHP Genel Merkezi’ne sesleniyorum. CHP belediyelerinde işten çıkarılan beş işçiyiz biz. Haksız şekilde işten çıkardığı işçileri işlerine geri döndürmek zorundadır. Biz işlerimizi geri istiyoruz.”

58 gündür eylemde olduklarını vurgulayan Şahin, “Pankartlarımız çamurlara atıldı, dün de dostlarımızın ısınmamız için getirdiği sobamızı ve tüpümüzü çaldılar” dedi.

Şahin, Ataşehir Belediyesi’ne seslenerek “Kar da yağsa, fırtına da çıksa direnişimize devam edeceğiz. Bizim haklı mücadelemize engel olamazsınız” diye konuştu.

Melike Şahin’in ardından işten atılan DİSK Güvenlik-Sen Ataşehir Belediyesi baş temsilcisi Alişan İpşiroğlu konuştu.

İpşiroğlu, “DİSK Genel Merkezi, Genel-İş ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun söyledikleriyle ilgili düşündüklerimi beyan etmek istiyorum. Kılıçdaroğlu’nun ‘Biz paralı sendika istemiyoruz’ sözü var. Ben de buradan soruyorum, il başkanlığınızdaki şahış bu paralı sendikanın içinde sendikacılık yapıyor. Bu işçilerin aidatlarından para alıyor. Paralı sendika istemiyorsunuz paralı sendikanın bağlı olduğu konfederasyonla sizin başkanınız açılışlara katılıyor” ifadelerini kullandı.

Previous post
Ceren Özdemir'i öldüren Özgür Arduç tutuklandı
Next post
Japonya'da bazı şirketlerden kadınlara işyerinde gözlük yasağı