Ana SayfaÇalışma YaşamıAvalon’da eylem yapan işçiler: İşveren üzerimize araba sürdü

Avalon’da eylem yapan işçiler: İşveren üzerimize araba sürdü

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Adem Çelik Şirketler Grubu’na ait Avalon şantiyesinde çalışırken ücretleri ödenmeden çıkarılan ve eyleme başlayan işçiler, işveren Adem Çelik’in üzerilerine araba sürdüğünü söyledi.

İstanbul’daki Adem Çelik Şirketler Grubu’na ait Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesinde çalışan İnşaat İşçileri (İnşaat-İş) Sendikası üyesi işçiler işten çıkartıldıktan sonra ödenmeyen ücretleri için 11 Kasım’dan bu yana eylemde.

Bugün de Küçükçekmece’deki Adem Çelik Şirketler Grubu binası önünde eylem yapan yaklaşık 40 işçiden biri olan Enes Karabey, işten çıkarılma süreçlerini bianet’ten Hikmet Adal’a anlattı.

“İş yükü azaldı, iş bitti diye şirket 15 kişiyi işten çıkarttı. Yaklaşık bir hafta sabrettik. Bizi çağırdılar, gittik. Tazminatlarımızı hesapladılar ama eksik hesaplanmış. Fazla mesailerimiz, bayram çalışmalarımız, ihbar tazminatlarımız, yemek ücretlerimiz… Bunların hiçbiri yoktu.
“Şirket bizi mağdur edince eylem kararı aldık ve şirket önünde oturma elemi yapmaya başladık. İçerideki arkadaşlarımız da bize destek verince onlar da işten atıldı ve eylemimize onlar da katıldı. Şu an yaklaşık 40 kişi haklarımızı alabilmek için direniyoruz.”

Şirketin geçen hafta kendilerine, Adem Çelik’e yanlış bilgi verildiğini bu nedenle sıkıntı yaşandığını söylediğini aktaran Karabey, “Cuma gününe kadar bekleyin denildi. Cuma geçti, Pazartesi geçti, Çarşamba geçti ama hala ses seda yok kendilerinden” dedi.

“İki kere gözaltına alındık. Hakkımız olan şey için Anayasal hakkımızı kullanarak eylem yapıyoruz ama bu hukuksuz bir şeymiş gibi davranıyorlar. Asıl şirketin hakkımızı ödememesi hukuksuz. Biz haklarımızı alıncaya kadar bir yere gitmeyeceğiz, buradayız.”

İnşaat-İş Sendikası, Adem Çelik’in arabasını işçilerin üzerine sürdüğü anları ise sosyal medyadan paylaştı.

İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider de işçilerin yanında olduklarını belirterek, hukuksuzluk yaşandığını vurguladı.

“İşçilerin yanındayız. İhbar tazminatları yatırılmadı ya da eksik yatırıldı. Mesai ücretleri hala içeride. İşçilerin işsizlik maaşından yararlanmaması farklı bir kodla işten atılmışlar. Şu an işsizlik maaşı da alamıyorlar. Bırakın haklarının ödenmemesini ortada bir hukuksuzluk var. Bu hukuksuzluk giderilinceye kadar Adem Çelik Şirketler Grubu önünde haklarımızı aramaya devam edeceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan Aydın: Kayyum politikası sömürge muamelesi yapmaktır
Sonraki Haber
Ceren Özdemir cinayeti: '3 gün önce firar eden' fail erkek gözaltında