Ana SayfaGüncelAvukat Efkan Bolaç’a verilen 3 yıl hapis cezası onandı

Avukat Efkan Bolaç’a verilen 3 yıl hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ- İstinaf mahkemesi, avukat Efkan Bolaç’a katıldığı bir televizyon programında “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle verilen 3 yıl hapis cezasını onadı. Bolaç, kararı Yargıtay’a taşıyacak.

Katıldığı bir televizyon programında “örgütü propagandası” yaptığı suçlamasıyla yargılanan avukat Efkan Bolaç’a, 3 yıl hapis cezası verilmişti.

Bolaç, mahkemenin verdiği bu kararın bozulması talebiyle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne (istinaf) temyiz başvurusu yapmıştı.

Kararı değerlendiren mahkeme, Bolaç’a verilen 3 yıl hapis cezasını onadı.

Mahkemenin verdiği kararla ilgili BirGün’e konuşan Bolaç, avukatlığını elinden almaya çalıştıklarını ifade ederek, “kimse ölmesin demek suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim” dedi.

“Kimse ölmesin dedim diye 3 sene ceza verdiler. İstanbul’da özel bir yargı var, onlar seçiyor ve yargılıyor. Sesi çıkan herkesin susturmaya çalışıyorlar. Benimde bir avukat olarak sesim çıkıyor ve avukatlığımı elimden almaya çalışıyorlar. Duruşmada kimse ölmesin demek suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim dediğim için işlediği suçtan pişman değil diyerek cezada indirime gitmediler. Gözlerimde korkuyu görmek istediler. Kimse ölmesin demeye barış demeye devam edeceğim.”

Bolaç, kararı Yargıtay’a taşıyacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den sıcağı sıcağına ikaz: Eğer Boğaz’da bir kaza olursa bilin ki bu planlıdır
Sonraki Haber
Bloomberg: Türkiye, Suriye'de desteklediği grupları Libya'ya gönderecek