Ana SayfaDünyaAvustralya’da orman yangınları sürüyor, Sydney tehdit altında

Avustralya’da orman yangınları sürüyor, Sydney tehdit altında

HABER MERKEZİ – Avustralya’da 100’den fazla noktada süren orman yangınları büyük kentleri tehdit ediyor. ‘Mega yangın’ın Sydney kent merkezine 75 kilometre kadar mesafede olduğu bildiriliyor.

Avustralya’nın doğusundaki New South Wales eyaletinde 100’den fazla noktada devam eden orman yangınları, ülkenin en büyük kenti Sydney’in de aralarında bulunduğu birçok yerleşim yerini tehdit ediyor.

Syndey yakınlarındaki Gosper Dağı’ndaki alevlerin hat genişliğinin 60 kilometreye ulaştığı açıklandı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre “mega yangın” olarak isimlendirilen ve Sydney kent merkezine 75 kilometre kadar yaklaşan yangından yayılan dumanların, atmosferi kirleterek halk sağlığını da tehdit etmekte.

İtfaiye yetkilileri yangınların tamamen söndürülmesinin haftalar süreceğini ve bunun da ancak güçlü yağışlar ile sağlanabileceğini belirtiyor.

Ancak hava sıcaklığının gelecek hafta artması ile yangınların şiddetlenmesi bekleniyor. Özellikle hava sıcaklığının Salı günü 40 derecenin üzerine çıkacağı öngörülüyor.

Yetkililer, bu sezon meydana gelen yangınlarda altı kişinin hayatını kaybettiğini ve toplam 2 milyon hektardan büyük bir alanın kül olduğunu açıkladı.

New South Wales eyaletinde 680 evin de yerle bir olduğu bilgisi paylaşıldı.

Avustralya’da son üç yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle kurumuş çalılarda çıkan yangınlar çok sayıda can ve mal kaybına neden oluyor.

2009 yılında meydana gelen orman yangınında yaklaşık 200 kişi yaşamını yitirmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Yılmıyoruz, bıkmıyoruz; mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz"
Sonraki Haber
HDP'li dört belediyeye daha kayyum, sayı 28’e yükseldi