Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyşe Karaman cinayeti davası: Caydırıcı cezalar vermezlerse kadınlar katledilmeye devam edecek

Ayşe Karaman cinayeti davası: Caydırıcı cezalar vermezlerse kadınlar katledilmeye devam edecek

HABER MERKEZİ – Ankara’da sevgilisi olan erkeğin evinde yaşamını yitirmiş halde bulunan Ayşe Karaman’ın dava duruşması öncesi konuşan annesi, “Sonuna kadar savaşacağım, kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

Ankara’da yaşayan 25 yaşındaki Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı sevgilisi olduğu belirtilen uzman doktor Özgür Tarhan’ın evinde yaşamını yitirmişti.

Tutuklanan Tarhan’ın “tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması bugün yapılacak.

Duruşması öncesinde Kadın Meclisleri ile Ayşe’nin ailesi Ankara Adliyesi önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

Burada konuşan Ayşe’nin babası Adem Karaman kızının intihar etmediğini belirterek, “Doktor ve tabipler odasının böyle canileri aralarında bulundurmasınlar rica ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan anne Feride Karaman, “Dün mezarlıkta Ayşe’ye söz verdim sen yoksan ben varım dedim. Sonuna kadar savaşacağım, kadın cinayetlerini durduracağız inşallah kızımın canına kıyan cani hakkettiği cezayı alacak bunu bekliyorum sadece” diye konuştu.

‘Caydırıcı cezalar verilmezse cinayetler devam eder’

Ayşe Karaman’ın avukatı Tuğba Gültekin Ataman ise bir kadının herkesin gözü önünde katledildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kadınlar bıçaklanıyor veya zehirleniyor biz birçoğunu duymuyoruz ancak kadın cinayetleri devam ediyor. Bunu durdurmanın yegane gücü kadınların tek ses olup mücadele etmesidir. Kadın cinayetlerinde mahkemeler caydırıcı cezalar vermezlerse, ceza indirimleri uygulanırsa kadınlar katledilmeye devam edilir.”

Son olarak Kadın Meclisleri adına konuşan Mizgin Sünbül de “Şule Çet için adalet sağladık aynısını Ayşe için de sağlayacağız” dedi ve şöyle devam etti:

“Kadınları öldürenlere ceza indirimleri veriliyor, ‘artık yeter’ diyoruz. Kadınların korunmadığı her gün bir kadın aramızdan alınıyor. Ceren Özdemir vahşice öldürüldü, öfkeliyiz her gün bir kadın öldürülüyor. Bunun çözümü var gerekli adımlar atılmalı. Takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
Previous post
Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç, cezaevinde intihara kalkıştı
Next post
Demirtaş: Karşımızda sefil bir iktidar var, korkmanın zamanı değil