Ana SayfaDünyaBelediye başkanından mültecilere ırkçı saldırı: “Defolup gidin!”

Belediye başkanından mültecilere ırkçı saldırı: “Defolup gidin!”

ATİNA – Samos Adası Belediye Başkanı, kaldıkları kamptaki koşullara dikkat çekmek için bildiri dağıtan mültecilerin üzerine yürüdü ve “Defolun gidin, s… gidin” şeklinde hakaretler savurdu.


Haber: Çağdaş Kaplan


Yunanistan’ın Samos Adası’nda mültecilerin, insan haklarına aykırı kamp koşullarına karşı yapmak istedikleri basın açıklaması polis ve Belediye Başkanı Giorgos Stancos’un müdahalesi ve saldırısına maruz kaldı.

Önceki gün adanın Pitagora Meydanı’nda toplanan mülteciler, 6 bin kapasiteli olmasına rağmen 7 bin 435 kişinin tutulduğu mülteci kampındaki insan haklarına aykırı uygulamalara dikkat çekmek için oturma eylemi başlattı.

Kamptaki insanlık dışı koşullara karşı bildiri de dağıtan mülteciler bir süre sonra meydana gelen polis ve Belediye Başkanı Stancos ile karşılaştı.

Polis mültecileri gözaltına almaya başlarken Belediye Başkanı Stancos ise mültecileri itekleyerek, “Defolun gidin, s… gidin” şeklinde hakaretler savurmaya başladı.

Stancos’un ırkçı saldırısı, Samos24 haber sitesinin kameralarına yansıdı. Polis, haber takibindeki Samos24 muhabirine de müdahale etti. Ama muhabir görüntü çekmeye devam ederek, şu anonsu geçti: “Polis telefonuma saldırdı. O yüzden görüntüde kayıp var. Gözaltılar başladı.”

Polis, Samos24 muhabirine anonsuna devam ederken ikinci kez müdahalede bulundu ve “Ne gazetecisisin lan sen” ifadeleriyle görüntü çekmesini durdurmasını istedi.

Muhabir bunun üzerine Belediye Başkanı Stancos’a mikrofon uzatarak, “Burada neler yaşanıyor? Neden müdahale ediliyor? Herhangi bir şeye zarar mı verdiler?” diye sordu.

Stancos ise mülteci karşıtı tutumunu sürdürerek şunları söyledi:

“Hiç. Tekrar meydanımızı işgal etme girişiminde bulundular. Polise müdahale ettiği için çok teşekkür ediyorum. Artık bizler de harekete geçeceğiz. Kamusal alanlarımız için bizler de harekete geçeceğiz. Adadan gitsinler. Başka çare yok. Defolup gitsinler.”

Stancos, bağımsız aday olarak girdiği 3 Haziran’da düzenlenen yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmişti.

Stancos ve belediye meclis kurulu üyeleri 20 Kasım’da hükümetin Ege adalarındaki göçmen kamplarını kapatıp yerine yeni “kapalı kamplar” inşa etme kararı doğrultusunda adada yapılacak yeni bir kampın 5 bin kişi kapasitesini aşması durumunda istifa edeceklerini açıklamıştı.




Önceki Haber
Muş'ta HDP'li üç belediyenin eşbaşkanı görevden alındı
Sonraki Haber
Bodrum'da AVM'de iş cinayeti: Bir kişi yaşamını yitirdi