Ana SayfaGüncelBİMER’e ‘ihbar’ sonrası: Mezarlıklar tahrip edildi, aileler ve mermer ustalarına dava açıldı

BİMER’e ‘ihbar’ sonrası: Mezarlıklar tahrip edildi, aileler ve mermer ustalarına dava açıldı

HABER MERKEZİ – Adana’da mezarlıklara ilişkin BİMER üzerinden yapılan isimsiz bir ihbar sonucu Özgür Ertan, Azad Çakar ve Bedrettin Akdeniz’in aileleri ile mezar taşını yapan iki mermerciye “örgüt propagandası yapmak”tan dava açıldı.

Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) 10 Ocak 2018’de Adana’nın Seyhan ilçesindeki Küçükoba Mezarlığı içerisinde mezar taşlarıyla “örgüt propagandası yapılıyor” iddiasıyla yapılan isimsiz ihbar sonucu Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Bunun üzerine polisler, mezarlıkta inceleme yaptı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’in haberine göre inceleme sırasında farklı tarihlerde yaşamını yitiren Özgür Ertan, Azad Çakar ve Bedrettin Akdeniz’in mezar taşları tahrip edildi.

Açılan soruşturma sonucunda başsavcılık, mezar taşı ustaları İ.V. ve Ü.V. adlı kardeşler ile Ertan’ın babası Abdulhakim Ertan, Çakar’ın babası Mehmet Çakar ve Akdeniz’in annesi Sebiha Akdeniz hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla iddianame hazırladı.

İddianameyi kabul eden Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, beş kişi hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açtı.

İddianamede, 2018 Ocak ayında BİMER’e yapılan isimsiz ihbarda, Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Küçükoba Mezarlığı’nda bazı mezarlarda ‘örgüt amblemleri’ olduğu iddiası yer aldı.

Açılan soruşturmada polislerin mezarlıkta inceleme yaptığı, söz konusu işaret ve amblemlere el konulduğuna yer verilirken, iddianamede parçalanan mezarlara bir ibareye yer verilmedi.

Savcılık, İ.V. ve Ü.V. adlı kardeşlerin yaptığı iddia edilen mezar taşlarıyla ilgili 4’er kez, Ertan, Çakar ve Akdeniz’in ise birer kez “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Davanın ilk duruşması 12 Aralık’ta Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Previous post
"Kadına Yönelik 'Erk'ek Şiddetiyle Mücadele" sempozyumu
Next post
Diyarbakır Barosu'nun önceki dönem başkan ve yöneticilerine '24 Nisan' davası