Ana SayfaGüncelBingöl’de mezra baskını: “Altında kamp var” denilerek ev kazıldı, köylülere şiddet uygulandı

Bingöl’de mezra baskını: “Altında kamp var” denilerek ev kazıldı, köylülere şiddet uygulandı

HABER MERKEZİ – Bingöl’de bir mezraya baskın düzenleyen askerlerin “arama” adı altında kadınlara şiddet uyguladığı ve telefonları kırdığı iddia edildi. Ayrıca bir evin içinin “Kamp var” denilerek, kazma kürekle kazıldığı bildirildi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hasanova köyüne bağlı Burmataş (Kürtçe adıyla Xişxişok) mezrasına 21 Aralık günü asker ve özel harekat timleri tarafından baskın düzenlendiği öğrenildi.

MA’nın haberine göre baskın, “mezrada arananlar olduğu” gerekçesiyle yapıldı.

Araçlarla gelen çok sayıda asker tarafından yapılan baskında, etrafı sarılan 15 haneli mezra abluka altına alındı.

Arama sırasında evlerdeki eşyalar askerlerce dağıtıldı ve kullanılamaz hale getirildi. Ancak askerler evlerde bir şey bulamadı.

img

Köylülerin aktardığına göre, bunun üzerine askerler, hapis cezasının onanması nedeniyle aranan 85 yaşındaki Zeki Sayak’ın evi için “Altında kamp var” diyerek, evde kazma kürekle kazı yaptı.

Buna tepki gösteren kadınlara ise şiddet uygulandı. Köylüler yaşananları şöyle anlatıyor:

“İtiraz eden kadınlara hakaret ederek dayak attılar. Yorganları sökerek, içlerine kadar arama yaptılar. Köyde arananlar var ve bunların nerede olduklarını soruyorlardı. Biz de köyde yaşamadıklarını söyledik. Köyde zaten baskılardan kaynaklı kimse kalmamış. Sadece kadınlar, çocuklar ve bir kaç yaşlı bulunuyor. Çocuklar korkudan titriyor ve ağlıyorlardı.”

“Yerinde inceleme” çağrısı

Askerlerin bazı cep telefonlarına el koyduğunu, bazılarını kırdığını ifade eden köylüler, “Evlerde kışlık erzaklar var. Erzakları yerlere döktüler. Biz bu kış günü nasıl yapacağız?” diye soruyor.

Arananların köyde olmadığı bilindiği halde ‘sırf ailelere işkence etmek için’ baskın yapıldığını belirten köylüler, yaşananların yerinde incelenmesi için insan hakları örgütleri ve milletvekillerine çağrı yapıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekdağ: Kadın cinayetlerinde indirim yapan yargı siyasi davalarda intikamcı
Sonraki Haber
İETT otobüsü devrildi: Bir kişi yaşamını yitirdi