Ana SayfaGüncelBir haftadır gözaltındaydı: Gazeteci Aziz Oruç tutuklandı

Bir haftadır gözaltındaydı: Gazeteci Aziz Oruç tutuklandı

HABER MERKEZİ – Gazeteci Aziz Oruç, gözaltına alındıktan bir hafta sonra çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 11 Aralık günü gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı tarafından “terörist” ilan edilen gazeteci Aziz Oruç bir hafta sonra mahkemeye çıkarıldı.

Savcılık ifadesinin ardından Doğubayazıt Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Oruç, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde dün ifadesi alınan Oruç’a sınıra nasıl geldiği ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sorulmuştu.

Neler oldu?

Hakkında açılan davalardan dolayı yaklaşık 3 yıldır Irak Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Oruç’un Avrupa’ya gitmeye çalıştığı belirtiliyor.

Bu gaye ile İran üzerinden geçtiği Ermenistan kapısında gözaltına alınmıştı Oruç.

Gözaltında sık sık Ermenistan polisinin şiddetine maruz kaldığı, daha sonra İran askerine teslim edildiği, İran’da da 2 gün boyunca işkenceye uğradığı ortaya çıkmıştı.

10 Aralık’ı 11 Aralık’a bağlayan gece ise ayakları çıplak ve üstü başı paramparça edilmiş halde tel örgülerin üzerinden Türkiye tarafına atılmıştı.

Aziz Oruç, 11 Aralık’ta kentten çıkmak üzere Doğubayazıt-Ağrı karayolunda araç beklerken, polisler tarafından yere yatırılarak gözaltına alınmıştı.

Oruç’la birlikte gözaltına alınan HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek ve aynı anda evi ile işyeri basılarak gözaltına alınan Muhammet İkram Müftüoğlu, bir gün sonra çıkarıldığı mahkemece “Aziz Oruç’a yardım ve yataklık ettikleri” gerekçesiyle tutuklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından “terörist” olarak lanse edilse de meslektaşları “Oruç’un gazeteciliğine şahidiz” diyor.

Previous post
Musa Çitil'in operasyonlarını yazan gazetecilere beraat
Next post
Balıkesir'de Mehmet Biçer birlikte olduğu Nazan Can'ı öldürdü