Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan müftü İsmail Kaya’ya 26 yıl hapis

Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan müftü İsmail Kaya’ya 26 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bir kuran kursunda çalışan kadını cinsel saldırıya maruz bırakan ve bunun üzerine görevden alınan Hazro Müftüsü İsmail Kaya, 26 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır’ın Hazro ilçesindeki Hamidiye Kız Kur’an Kursu Yatılı Hafızlık Külliyesi’nde sorumlu olarak çalışan bir kadın, ilçe müftüsü İsmail Kaya’nın kendisini cinsel saldırıya maruz bıraktığını söyleyerek 29 Mayıs’ta, polise şikayette bulundu.

Kadın ayrıca Kaya’nın kendisini tehdit ettiğini de söyledi.

Kaya, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 30 Mayıs’ta gözaltına alındı.

JinNews’te yer alan habere göre Kaya suçunu inkar ederken, kadın uğradığı baskı ve tehditler sonucu 31 Mayıs’ta şikayetini geri çekti.

Bunun üzerine erkek, çıkarıldığı Diyarbakır 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından 31 Mayıs’ta ‘adli kontrol’le serbest bırakıldı.

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ise kadın ve İsmail Kaya görevlerinden ihraç edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Kaya hakkında “zincirleme sureti ile şantaj”, “zincirleme sureti ile cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “zincirleme sureti ile nitelikli cinsel istismar” suçlarından iddianame hazırlayıp, kamu davası açtı.

Hazırlanan iddianame, Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Açılan davanın 28 Kasım’da yapılan karar duruşmasına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kaya’nın “cinsel saldırı” suçundan 17 yıl 6 ay, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 5 yıl 7 ay, “şantaj” suçundan 2 yıl 13 ay 15 gün hapis cezası ve 187 gün para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Ayrıca hakkında tutuklama kararı çıkarılan İsmail Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Previous post
Diyarbakır Barosu'nun önceki dönem başkan ve yöneticilerine '24 Nisan' davası
Next post
Ekonomide büyüme rakamları açıklandı: İktisatçılar ne diyor?