Ana SayfaToplumsal CinsiyetBirlikte olduğunu kadını tüfekle yaralayan erkeğe ‘iyi hal’ indirimi ve tahliye

Birlikte olduğunu kadını tüfekle yaralayan erkeğe ‘iyi hal’ indirimi ve tahliye

HABER MERKEZİ – Bursa’da mahkeme, birlikte olduğu kadını pompalı tüfekle vurarak yaralamaktan ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten ömür boyu hapsi istenen Ahmet Kara’ya 12 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Kara’nın tahliyesine karar veren mahkeme aynı zamanda cezasında ‘iyi hal’ indirimi de uyguladı.

Bursa’da birlikte olduğu kadını pompalı tüfekle vurarak yaralayan Ahmet Kara’nın tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.

Duruşmaya Kara ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada konuşan Kara, kadını öldürme kastı olmadığını iddia etti.

“Ben onu öldürmek isteseydim pompalı tüfekle bacağından değil başından vurur öldürürdüm. Bu durum dahi benim onu öldürme kastı ile hareket etmediğimi gösterir. Bu olayı yaptıktan üç saniye sonra pişmanlığını yaşadım. Ölmesin, diye her şeyi yaptım. Tahliyemi istiyorum. Pişmanım.”

Ardından söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı sanığın pişmanlık göstermediğini düşündüklerini belirterek, “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Cezada ‘iyi hal’ indirimi

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucu kadının bacağından pompalı tüfekle vurulmasıyla kemik kırılması, organlarından birinin işlevini yitirmesi ve eylemin silahla gerçekleştirilmesi nedeniyle Kara’yı 13 yıl 6 ay hapse çarptırdı.

Mahkeme, cezayı ‘iyi hal’ indirimiyle 11 yıl 3 aya indirdi.

Ahmat Kara ‘silahla tehdit’ suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla birlikte toplam 12 yıl 11 ay hapse mahkum edildi.

Ardından sanığın tutuklanmasının ‘tedbir niteliğinde’ olduğu, tutuklu kaldığı süre ve tutuklamadan elde edilmek istenen amaca ulaşıldığı kanaatine varılmadığını savunan mahkeme, Kara’nın tahliyesine karar verdi.

Sanık Kara’nın, Yargıtay tarafından onanması halinde kalan cezasını çekmek için cezaevine gireceği belirtildi.

Previous post
Avrupa Film Ödülleri sahiplerini buldu
Next post
Diyarbakır'da köylere baskın: ÖHD 'gözaltına alınanlara işkence yapılıyor' dedi