Ana SayfaGüncelBitlis’te 46 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı

Bitlis’te 46 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı

HABER MERKEZİ – Bitlis Valiliği, merkeze bağlı 46 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan etti. Buna gerekçe olarak ‘halkın can ve mal güvenliği’ gösterildi. Mardin’in Derik ve Mazıdağı ilçelerine bağlı iki köyde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bitlis’te, “güvenlik” gerekçesiyle saat 06.00’dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yasağın Bitlis merkeze bağlı 46 köy ve mezrada ikinci bir emre kadar süreceği belirtildi.

Açıklamaya göre yasak kararında, öğrencilerin eğitim ve öğretim hakkı ile devlet memurlarının mesai saatlerinin kısıtlanmaması gerektiği de ifade edildi.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı yerleşim merkezleri şöyle:

Ayrancılar, Alaniçi, Narlıdere, Ağaçpınar, Yeşilsırt, Cumhuriyet, Abacılar, Sarıkonak, Çalıdüzü, İçgeçit, Akçalı, Yukarı Ölek, Aşağı Ölek, Ilıcak, Kalupat, Üçevler, Karakuş, Aşağı Balcılar, Yukarı Balcılar, Çeltikli, Aşağı Koçak, Aşağı Yolak, Yukarı Yolak, Yukarıçerman, Dursun, Beşkaynak, Yarönü, Uçankuş, Dikme, Yukarı Dikme, Aşağı Dikme, Bayırlı, Kınalı, Kutlu, Akgün, Çobansuyu, Aşağı Çobansuyu, Güllüce, Esenburun, Harmanyeri, Cevizdalı, Karaca, Kaşıklı, Konalga, Kayalıbağ, Dutköy köy ve mezraları.

Mardin’de de yasak

Mardin Valiliği de Mazıdağı ve Derik’e bağlı iki kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının gece saatlerinde başladığı belirtilirken, bölgede operasyon başlatıldığı bildirildi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) raporlarına göre 16 Ağustos 2105-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında 11 il ve 51 ilçede 369 kez sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bu süreçte en az 1 milyon 809 bin kişi yasaklardan etkilenmiş, 1 milyonu aşkın insan da göç etmek zorunda kalmıştı.

Previous post
Sınır Tanımayan Gazeteciler: 2019'da 49 gazeteci öldürüldü
Next post
Türkiye'de çalışan Nepalli kadın: Darp edilip, aç bırakıldım