Ana SayfaDünyaCemal Kaşıkçı cinayeti davası: Beş kişiye ‘idam cezası’

Cemal Kaşıkçı cinayeti davası: Beş kişiye ‘idam cezası’

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında beş sanığa ‘idam cezası’, üç sanığa ise toplamda 24 yıl hapis cezası verildi.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında karar açıklandı.

Suudi Arabistan’da görülen davada mahkeme, beş sanığa ‘idam cezası’ verdi. Üç sanığa ise toplamda 24 yıl hapis cezası verildi.

Davada yargılanan isimlerden biri olan Suudi Kraliyet ailesinin eski danışmanlarından Saud el Kahtani herhangi bir suçlama yöneltilmeden serbest bırakıldı.

Yine cinayetin baş şüphelilerinden biri olarak görülen Suudi Arabistan İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el Asiri de ‘delil yetersizliği’nden serbest bırakıldı.

Suudi Arabistan’ın Türkiye Başkonsolosu da serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı, birtakım evrak işlemleri için 2 Ekim 2018’de Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü.

Suudi Arabistan yetkililerin talimatıyla öldürüldüğü üzerinde durulan Kaşıkçı’nın cesedi hala ortada yok.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’a, gözaltına alınan 18 kişinin İstanbul’da yargılanmasını teklif etmişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr ise “Cinayet zanlıları Suudi Arabistan’da yargılanacak” demişti.




Önceki Haber
MHP Urla İlçe Başkanı Taşoku’na silahlı saldırı
Sonraki Haber
Ceren Özdemir cinayeti: Sanıktan ‘akli dengem bozuk’ savunması, savcıdan ‘gönül ilişkisi’ sorusu