Ana SayfaToplumsal CinsiyetCeren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç tutuklandı

Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç tutuklandı

HABER MERKEZİ – Ordu Altınordu’da Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ceren’in ölümüne ilişkin sosyal medyadan cinayeti meşrulaştırıcı paylaşımlar yapan bir kişi gözaltına alındı, ardından serbest bırakıldı. Bir kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 3 Aralık’ta 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i evinin önünde öldüren Özgür Arduç isimli erkek 4 Aralık’ta gözaltına alınmıştı.

Fail erkek ifadesinde, cezaevinden firar ettiği 1 Aralık tarihinden itibaren birçok kadını öldürmek için takip ettiğini ancak çevrede başka insanlar olduğu için bunu yapamadığını söyledi.

“Yaptıklarımdan pişman değilim” diyen Arduç, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılığın ‘canavarca hisle öldürme’ suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ettiği Özgür Arduç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılıktan soruşturma açıklaması

Öte yandan Ordu Cumhuriyet Savcılığı, cinayetin ardından Ceren Özdemir hakkında sosyal medya üzerinden cinsiyetçi, cinayeti meşrulaştıran ifadeler içeren paylaşımda bulunan kişiler hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de Twitter üzerinden konuya ilişkin şu paylaşımda bulundu:

Bu kapsamda Ordu’nun Kabadüz ilçesinde bir kişi gözaltına alındı.

Bu kişi, Ordu Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir kişi hakkında da aynı kapsamda yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019 tarihinde evinin önünde bir erkek tarafından bıçaklanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kızının cenaze töreninde konuşan anne Güfer Özdemir, “Türkiye’de kadın cinayetleri hep faili meçhul kalıyor, bu da kalmasın” ifadelerini kullanmıştı.

Cinayet hakkında başlatılan soruşturma kapsamında polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelememiş ve fail olduğu tespit edilen 35 yaşındaki Özgür Arduç’u yakalayarak gözaltına almıştı.

Arduç’un bundan 2005 yılında bir çocuğu öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

DHA’nın haberine göre Arduç, cinayetin ardından 13 yıl boyunca yakalanamadı ancak 2018 yılında hırsızlıktan tutuklanmıştı.

Arduç’un 1 Aralık’ta, yani cinayetten 2 gün önce cezaevinden kaçtığı açıklanmıştı.

Previous post
Işıl Özgentürk hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemi
Next post
Ataşehir Belediyesi işçilerinden 'direnişe devam' mesajı