Ana SayfaGüncelCHP’yi protesto eden üç kişiye tahliye

CHP’yi protesto eden üç kişiye tahliye

HABER MERKEZİ – Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyona destek verdiği için CHP’yi protesto etmek amacıyla partinin İstanbul Şişli’deki ilçe binasında eylem yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan DEV-GÜÇ üyeleri Can Çıldır ve Ali Düzkün ile DP MYK üyesi Gamze Taşçı tahliye edildi.

Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonunu ve buna destek veren Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) protesto etmek amacıyla 16 Ekim’de CHP Şişli ilçe binasında eylem yaptıkları için gözaltına alınarak tutuklanan Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ) üyeleri Can Çıldır ve Ali Düzkün ile Devrimci Parti (DP) MYK üyesi Gamze Taşçı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Çıldır, Taşçı ve Düzkün ile avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından ilk olarak savunma yapan Can Çıldır, CHP ilçe binasını işgal etmediklerini, protesto eylemi gerçekleştirdikleri söyledi.

Çıldır, “CHP yıllardır muhalif gözükmesine rağmen para babalarının sözcülüğünü yaparak, halkın gözüne perde inmesini sağlamaktadır. Biz bu nedenle CHP’yi protesto ettik. CHP’yi uyguladığı politikalar nedeniyle eleştirdik. Eleştirimizi göstermek içinde bu protestoyu yaptık. Biz içerdeyken kapı kapalıydı. Kolluk güçleri gelip kapıyı kırdılar. Eğer bir işgal varsa bunu kolluk güçleri yapmıştır” dedi.

Gamze Taşçı ve Ali Düzkün da kendilerine yönetilen suçlamaları reddetti.

Avukatları ise yapılan eylemin bir protesto eylemi olduğunu belirterek, beraat talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, üç ismin tahliyesine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 31 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

Previous post
Türkiye’de vizyona girmiyor: Noah Baumbach’ın ‘Marriage Story’si Netflix’te
Next post
2 aydır akıbeti bilinmiyor, HDP soruyor: "SMO, gazeteci Erdemci’nin naaşını ne yaptı?"