Ana SayfaGüncelDaha ‘süslü’ bir Beyoğlu içinmiş: İstiklal Caddesi’ne pompayla gül kokusu sıkılacak

Daha ‘süslü’ bir Beyoğlu içinmiş: İstiklal Caddesi’ne pompayla gül kokusu sıkılacak

HABER MERKEZİ – AKP’li Beyoğlu Belediyesi tarafından yeni yıla hazırlık maksadıyla İstiklal Caddesi’ne pompayla gül kokusu sıkılacak.

İstanbul’un  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstiklal Caddesi’ne yılbaşı süslemeleri kapsamında gül ve lavanta kokusu sıkılacağını açıkladı.

Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak daha ‘süslemeli’ bir Beyoğlu için çalıştıklarını dile getiren Yıldız, yeni planlarını anlattı.

“Sokak sanatçıları için 16 farklı nokta belirledi ekiplerimiz. Burada önceliğimiz müziklerin birbirine karışmaması. Üzerinde solfej işareti olan duraklar yapacağız. Müzisyenler oralarda çalacak. Bütün İstiklal Caddesi boyunca hoş müzikler kulağınıza gelecek. Işıklandırmayı yaptık, gözlerine hitap ettik. Müzik durakları ile kulağa kitap ettik.
Burun için de koku planladı. Yerli yabancı turistler buradan geçerken hoş bir koku alsın istedik. Bir pompa ile etrafa lavanta kokusu, gül kokusu yayalım, dedik. İstiklal Caddesi mis gibi koksun. Işıl Işıl bir Beyoğlu, mis gibi kokan bir Beyoğlu ve yeşil bir İstiklal Caddesi hedefledik.”

İstiklal yeşillendirilecekmiş

Yıldız, “İstiklal’i daha yeşil, ışıklı yapabiliriz diye düşündük. Bununla ilgili 4-5 aydır süren çalışmamız oldu” da dedi ve aynı zamanda caddeyi ‘yeşillendireceklerini’ söyledi.

“Taksim’den Tünel’e kadar bütün İstiklal Caddesi’ni ışıklandırıyoruz. Çünkü İstiklal Caddesi, Cedde-i Kebir. Tarihimizin en eski caddesi. Buranın ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi gündemimizde. Buranın geçmişini biliyorum. Tartışmaları da biliyorum. Bunu da hoş karşılıyorum.
Daha çok talep buranın yeşillendirilmesi ile ilgili. Bizim de arzumuz bu. Manolyalarımızı İstiklal Caddesi’ne yerleştireceğiz. Şu an da ahşap saksılarda. Uygun yer bulduğumuz zaman ekeceğiz.”

Yıldız ayrıca yapılan ışıklandırmaların yılbaşına özel olmayacağını ve bütün yıl kalacağını da söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadın sürücüyü darp eden erkek tutuklandı
Sonraki Haber
Büyükada'da 81 at öldürülüp, toplu olarak gömüldü