Ana SayfaEğitimDayanışma ve mücadeleyi büyütmek için “Öğrenci Forumu” 8 Aralık’ta

Dayanışma ve mücadeleyi büyütmek için “Öğrenci Forumu” 8 Aralık’ta

HABER MERKEZİ – 8 Aralık’ta bütün öğrencilerin katılımına açık bir “Öğrenci Forumu” düzenlenecek. Eğitim, burs, mezuniyet sonrası işsizlik, KHK ile işinden edilen hocalarının işe iadesi gibi bir dizi talebi olan Gençlik Komiteleri’nden Ezgi Sivritepe, “Bizim sorunlarımız bir, çözümlerimiz de” diyerek foruma katılım çağrısı yapıyor.


Haber: Hasan Özhan Ünal


Gençlik Komiteleri’nin organize ettiği “Öğrenci Forumu” 8 Aralık’ta İstanbul Kadıköy’de düzenlenecek.

Forum, üniversite ve lise öğrencilerinin yanı sıra çeşitli gençlik kesimlerini bir araya getirmeyi hedefliyor.

Forumda gençliğin ekonomik, politik ve sosyal talepleri, sorunları ve çözüm önerileri konuşulup, tartışılacak.

Gençlik Komiteleri’nden Ezgi Sivritepe neden böylesi bir forumuna ihtiyaç duyduklarını şu sözlerle anlatıyor:

“Türkiye’de 13 milyon öğrenci var. Ama bu 13 milyon sanki hiç yokmuş gibi ‘öğrenci’ denerek hayatın her alanından bizi soyutlamaya hak kazanmışlar gibi davranılıyor. Biz de buna artık ‘dur’ demek ve sesimizin duyulmasını sağlamak adına böyle bir forum düzenliyoruz.
“13 milyon olarak hayatın birçok alanından dışlandık, yalnızlaştırıldık, liselerimizde, üniversitelerimizde temsiliyet araçlarımız elimizden alındı. Bunlar olurken de sorunlar birikti birikti ve bir çığ oldu.
“Bu çığı yok etmek adına bizlerin sesimizi duyurabileceğimiz bir alana ihtiyacımız var. Öğrenci Forumu tam da burada devreye giriyor. Bu alanı sağlamak, haklarımızı özgürce isteyebileceğimiz, serbest kürsüde çıkıp derdimizi özgürce anlatacağımız ve sorunlarımıza talep dile getirebileceğimiz bir alan yaratmak hedefi.”

Forumun ekonomik, sosyal ve politik olmak üzere üç ana başlığı olacağını belirten Sivritepe, “Bu üç ana başlığın altında ise sorunlarımızın çözümü taleplerimiz var. Forumda sorunlarımızdan bu sorunların çözümünden bahsedeceğiz” diyor.

Sivritepe, foruma dönük çağrılarını ise şöyle yineliyor: “Bizim sorunlarımız bir, çözümlerimiz de. Yan yana olmadığımız müddetçe bu sorunların çözümü asla var olmayacak. Birlik olduğumuzda, estiğimizde deli rüzgarlar gibi, fırtınalar çıkardığımızda sorunların çözüldüğünü göreceksin.”

Öğrenci Forumu; 8 Aralık 2019 Pazar günü, saat 12:00’de, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde yapılacak.

https://twitter.com/komiteler/status/1200445483702984704?s=20


Ayrıntılı bilgi için buraya ve şuraya da bakabilirsiniz.
Previous post
Edirne'de bir erkek, iki kadının yüzüne kimyasal madde döküp kaçtı
Next post
Uluslararası Af Örgütü: İran'daki protestolarda 200'ü aşkın kişi öldürüldü