Ana SayfaGüncelDemirtaş: HDP’nin erken seçim çağrısı meşru ve doğrudur

Demirtaş: HDP’nin erken seçim çağrısı meşru ve doğrudur

HABER MERKEZİ – HDP’nin erken seçim çağrısına ilişkin değerlendirmede bulunan Selahattin Demirtaş, bu kararı doğru bulduğunu belirterek “HDP’nin hedefi artık kayyum atamalarını durdurmak için mücadele etmek değil, bizzat iktidara gelerek tüm sorunları çözmektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin 20 Kasım’da açıkladığı deklarasyon ile erken seçim çağrısı yapmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

3 yılı aşkın süredir Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, HDP’nin erken seçim kararını doğru bulduğunu söyledi.

Demirtaş’a sağlık durumu gündeme gelmeden önce avukatları aracılığıyla sorular gönderen Artı Gerçek yazarı Mehveş Eğin, bugünkü (5 Aralık) yazısında yaptığı röportaja yer verdi.

Selahattin Demirtaş’ın “Partiniz, erken seçim çağrısında bulundu. Sizce bu çağrının hem seçmen hem siyasi partiler nezdinde karşılığı nedir? HDP için sine-i millet, demokratik alanlardan çekilme bir alternatif olabilir miydi?” sorusuna verdiği yanıt şöyle:

“HDP’nin erken seçim çağrısı meşru ve doğrudur. Bundan sonra bunun altını dolduracak mücadeleyi örgütlemek, büyütmek ve demokratik iktidar alternatifini güçlü, inandırıcı ve ikna edici argümanlarla halkın önüne koymak gerekir. Yani HDP’nin hedefi artık kayyum atamalarını durdurmak için mücadele etmek değil, bizzat iktidara gelerek tüm sorunları çözmektir.
“HDP demokrasi ilkeleri çerçevesinde istisnasız tüm kesimlerle işbirliği ve ittifak yapmaya hazır olmalı ve ülke yönetimine aday olduğunu ortaya koymalıdır. Tüm söylemini, eylemini, kadrosunu ve ittifaklarını buna göre konumlandırmalıdır. Faşizmle mücadele etmek önemlidir ama daha da önemlisi faşizm sonrası oluşacak siyasi boşluğu demokrasi lehine doldurabilmektir.
“Bu nedenle HDP siyaset alanını terk etmemekle doğru bir karar vermiştir. Şimdi yapılması gereken, büyük siyasi hamlelerle faşizmi yerle bir etmek ve iktidara yürümektir. HDP artık ‘benim sorunlarımı çözün lütfen’ diyen talepkar dili bırakmalı, ‘sorunları ben çözeceğim’ özgüveniyle kitlelerin önüne yeni bir hedef koyarak mücadeleyi büyütmelidir.”

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Edirne Başsavcılığı’ndan Demirtaş açıklaması

Demirtaş’ın sağlık durumu: Ne oldu, kim ne dedi?

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş mesajı

Previous post
Japonya'da bazı şirketlerden kadınlara işyerinde gözlük yasağı
Next post
Maraş'ta okullara kar tatili