Ana SayfaGüncelDemirtaş: Karşımızda sefil bir iktidar var, korkmanın zamanı değil

Demirtaş: Karşımızda sefil bir iktidar var, korkmanın zamanı değil

HABER MERKEZİ – Sağlık durumu ile ilgili konuşan Selahattin Demirtaş, “Sağlığım çok iyi değil maalesef” dedi ve kendisine henüz bir teşhis konulamadığını açıkladı. Demirtaş dışarıya “Karşımızda dibe vurmuş, çürümüş, yozlaşmış, halk desteğini şimdiden büyük oranda yitirmiş sefil bir iktidar varken korkmanın, karamsarlığın zamanı değil” mesajı da verdi.

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sağlık durumuna dair açıklamalarda bulundu.

26 Kasım’da rahatsızlanan Demirtaş’ın bilinci kapanmış ancak doktorun talebine rağmen Demirtaş günlerce hastaneye sevk edilmemişti.

Bu durumun duyulması üzerine gelen tepkiler ve HDP’nin çağrıları üzerine Demirtaş 2 Aralık’ta hastaneye sevk edilmişti.

“Sağlığım çok iyi değil”

Avukatları aracılığıyla Evrensel’den Meltem Akyol’un sorularını yanıtlayan Demirtaş, “Sağlığım çok iyi değil maalesef. Zaman zaman göğsümdeki sancı nüksediyor, nefes alışverişimi zorluyor. Tetkikler devam ediyor. Henüz bir teşhis konulamadı” açıklamasında bulundu.

Sağlık durumunu dışarıya geç iletme kararının kendisine ait olduğunu da belirten Demirtaş, HDP’nin bu nedenle haberinin olmadığını söyledi ve ekledi: “Bunca sorunun ve hasta tutsağın olduğu bir dönemde gerçekten de sağlık meselem gündem olsun istemedim.”

Demirtaş ile görüşen HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz de tetkik sonuçlarının beklendiğini söyledi.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, daha önce Demirtaş’a kalp ritmi ve tansiyonunu takip etmek için bir günlük holter cihazı takıldığını açıklayan İpekyüz, bu cihazın sonuçlarının hafta içerisinde kendilerine iletileceğini söyledi.

Demirtaş’a hafta içerisinde bir tahlil daha yapılacağını, bu tahlilin ardından kesin sağlık durumunun ortaya çıkacağını dile getiren İpekyüz, “Tüm bu gelişmelerin ardından hastalığı var mı yok mu ortaya çıkacak” dedi.

Koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan olmasa Demirtaş’ın saatlerce baygın halde yatabileceğini de belirten İpekyüz, “Böyle bir şey yaşansaydı sonuçlarını kim giderecek, hesabını kim verecekti?” diye sordu.

Erken seçim yorumu

Öte yandan Demirtaş erken seçim konusunda da Evrensel’e açıklamalarda bulundu, HDP’nin erken seçim çıkışının devamını getirmesi gerektiğini söyledi

Demirtaş, “seçime nasıl, hangi ittifaklar ve hangi ilkelerle gidileceğini netleştirmek, bunun için asgari bir demokrasi programı ilan edip hayata geçinceye kadar mücadele edilmesi gerektiğine” dikkat çekerek, aksi durumda HDP istedi diye erken seçim olmayacağını da belirtti.

“Faşizm son zamanlarını yaşıyor, bırakın da faşist iktidardan beslenen alçaklar sürüsü umutsuz olsun” diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

“Halkın umutsuz ya da karamsar olması için tek bir neden bile göremiyorum. Aksine karşımızda dibe vurmuş, çürümüş, yozlaşmış, halk desteğini daha şimdiden büyük oranda yitirmiş sefil bir iktidar varken korkmanın, karamsarlığın zamanı değil. Bu kadar bedeli boş yere mi ödüyoruz?”

Demirtaş’ın sağlık durumu: Ne oldu, kim ne dedi?

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş mesajı

Edirne Başsavcılığı’ndan Demirtaş açıklaması

Demirtaş’ın ailesi cezaevi yolunda trafik kazası geçirdi

Selahattin Demirtaş’la görüşen eşinden açıklama

Previous post
Ayşe Karaman cinayeti davası: Caydırıcı cezalar vermezlerse kadınlar katledilmeye devam edecek
Next post
Türkiye cinsiyet eşitsizliği endeksinde 66'ncı sırada