Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın ailesi cezaevi yolunda trafik kazası geçirdi

Demirtaş’ın ailesi cezaevi yolunda trafik kazası geçirdi

HABER MERKEZİ – Ailesi, HDP’nin önceki dönem tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmek üzere Edirne’ye giderken trafik kazası geçirdi. Araçta bulunan Demirtaş’ın kız kardeşi ve kayınbiraderinin omurgasında kırık meydana geldi. Aile fertleri çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

4 Kasım 2016’da tutuklanarak Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Selahattin Demirtaş’ın ailesi cezaevi yolunda trafik kazası geçirdi.

Demirtaş’ı ziyaret etmek üzere Diyarbakır’dan İstanbul’a hava yolu ile giden aile, buradan Edirne’ye kara yolu ile geçerken kaza meydana geldi.

İki araç ile Edirne yönüne giden ailenin kontrolündeki araçlardan birinin lastiğinin patlaması sonucu önce öndeki diğer araca çarptığı, ardından da devrildiği öğrenildi.

Kaza sonucu araçta bulunan Demirtaş’ın kayınbiraderi Dr. Süleyman Akkaya ile kardeşi Şadiye Demirtaş Buluttekin’in bel omurgasında kırık meydana geldi.

Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş’ın kalçasında ezikler oluşurken, baba Tahir Demirtaş’ın ise karın bölgesinde yaralanma meydana geldi. Ayrıca kalça bölgesinde kırık şüphesi bulunuyor.

Demirtaş’ın kayınbabası Mehmet Akkaya, eniştesi Feshi Türkmen ve şoföründe de kazaya bağlı eziklerin oluştuğu öğrenildi.

img

Hekimlerden alınan bilgiye göre hayati tehlikesi bulunmayan ailenin, riskli dönemi atlatması için 48 saatin geçmesi gerekiyor.

Kazanın ardından üç ayrı hastanede tedavi altına alınan ailenin, tek bir hastanede tedavi altına alınması için de çalışmalar başlatıldı.

HDP’den açıklama

Kazanın ardından HDP Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla bilgilendirme yaparken, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ayrıca partinin eş genel başkanları Sezai Temelli ile Pervin Buldan’ın Çorlu’ya gitmek üzere harekete geçtiği de aktarıldı.

 




Önceki Haber
Öğrencilere psikolojik şiddet uygulayan müdür açığa alındı
Sonraki Haber
Diyarbakır ve Ağrı'da ev baskınları: HDP'liler gözaltında