Ana SayfaGüncelDenizli’de bir çocuğa kaldığı özel yurtta sistematik cinsel istismar

Denizli’de bir çocuğa kaldığı özel yurtta sistematik cinsel istismar

HABER MERKEZİ – Denizli’nin Çivril ilçesinde 12 yaşındaki bir çocuk kaldığı bir vakfa ait özel yurtta eğitmen olarak çalışan Emre isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki erkek çocuğu, 24 Aralık’ta, kaldığı bir vakfa ait özel yurtta eğitmeni Emre T. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını, intihar etmeyi düşündüğünü belirten bir not yazıp, sınıfının penceresinden attı.

Notu bulan diğer öğrencilerin durumu okul yönetimine bildirmesi üzerine istismar ortaya çıktı.

Okul yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu. DHA’nın haberine göre savcılık da soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) Cumhuriyet Savcısı, psikolog ve avukat eşliğinde çocuğun ifadesine başvurdu.

İfadesinde ilk önce ailesinden bahseden çocuk, anne ve babasının boşandığını, babasının kendisini şiddete maruz bıraktığını söyledi.

Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana Emre T. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını anlatan çocuk, “Emre T. bu yaşananları kimseye anlatmamam konusunda beni uyardı. Ancak, yurt müdürü Murat Ç.’ye yaşadıklarımı anlattım. Emre T., yurttan gönderildi. Emre T., her zaman bana şiddet uyguluyordu, bana terlik atıyordu” dedi.

Çocuk, Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Emre T. ise soruşturma kapsamında polislerce gözaltına alındı. İstismarı gizlediği iddia edilen yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatıldı.

Öte yandan yurdun Süleymancılar tarikatına ait olduğu da belirtildi.

Valilikten açıklama

Valilik de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Soruşturmaya dair bilgi verilen açıklamada, “İddia edilen konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rabia Naz'ın otopsi raporu açıklandı
Sonraki Haber
Çerkezoğlu: Bu rakam insan onuruna yaraşır bir asgari ücretten çok uzak