Ana SayfaEkolojiDersim’de dağ keçileri avcıların hedefinde

Dersim’de dağ keçileri avcıların hedefinde

HABER MERKEZİ – Dersim’de kış koşullarını fırsat bilen avcılar, dağ keçilerini hedef almaya başladı. Avcılar, Pülümür’de bir dağ keçisini öldürdü. Çemişgezek’te de dağ keçileri avcıların hedefinde.

Dersim’de dini söylencelerdeki öneminden dolayı Dersim Alevilerince kutsal kabul edilen dağ keçileri, avcıların hedefinde.

Türkiye’nin birçok yerinde avcılık nedeniyle sayıları gittikçe azalmasına rağmen kutsal kabul edilmeleri nedeniyle Dersim’de halk tarafından korundukları için sayıları Türkiye ortalamasının üzerinde olan dağ keçileri, kışın gelmesiyle kent dışından gelen avcıların hedefi oluyor.

Kış koşulları nedeniyle hareket kabiliyetleri sınırlanan dağ keçileri, yurtdışından ve Dersim dışından gelen avcılar tarafından avlanıyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, izinli ve izinsiz yapılan av faaliyetleri nedeniyle Dersim’in Pülümür ilçesi Kozluca köyü yakınlarında dün bir dağ keçisi kaçak avcılar tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Katledilen dağ keçisinin fotoğrafları da ortaya çıktı.

Bunun üzerine olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan Çemişgezek ilçesi Tagar Vadisi Sorpiyan mevkiinden Aliboğazı’na kadar uzanan vadi boyunca da dağ keçilerinin avcıların hedefinde olduğu belirtildi.

Yasak ve sit alanı olan yerde avcılık faaliyetlerinin devam ettiği öğrenilirken, ilçeye bağlı Sorpiyan bölgesinde Afganlı bir çobanın 14 dağ keçisini öldürdüğü iddia ediliyor.

dersim dağ keçisi ile ilgili görsel sonucu

Geçtiğimiz hafta sonu da izinli şekilde avcılık yapan İspanyol avcıları, Pülümür’e bağlı Kocatepe köyünde iki dağ keçisini öldürmüş, köy sakinleri duruma tepki göstermişti.

Dağ keçilerine yönelik yasak ve izinli avcılığa son verilmesi istenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Gerçekler için savaşmaktan vazgeçmeyen bir baba": Şaban Vatan 'Yılın Kahramanı' seçildi
Sonraki Haber
Sağlık örgütleri uyarıyor: İstanbul'da uyuz vakalarında artış var, ne yapmalı?