Ana SayfaEkonomiDiyarbakır’da ‘ekonomik kriz’ bildirisini dağıtmak yasak

Diyarbakır’da ‘ekonomik kriz’ bildirisini dağıtmak yasak

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da KKP’nin ekonomik krize ilişkin hazırladığı bildirinin dağıtılmasına “valilik yasağı” gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve parti yöneticileri, ekonomik krize ilişkin bildiri dağıtmak için Diyarbakır Yenişehir ilçesindeki parti binası önünde toplandı.

MA’nın haberine göre bina önünü ablukaya alan polis, Diyarbakır Valiliği’nin 13-27 Aralık tarihleri arasında geçerli olan yasak kararını gerekçe göstererek, bildiri dağıtımına izin vermedi.

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve partililer, bu duruma tepki gösterdi.

Polis bildiriyi önceden almış

img

Polis engeline rağmen parti binası önünde açıklama yapan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, sadece bir günde dört insanın işsizlikten kaynaklı yaşamına son verdiğini hatırlatarak, yaşanan ekonomik krizin faturasının halka ödetildiğini söyledi.

Çiftyürek, dün gece saat 23.00 sıralarında polisin kendilerinden dağıtacakları bildiriyi aldığını aktardı.

Ardından etkinliğe izin verilebileceğinin kendilerine iletildiğini ancak bugün farklı bir kararla karşılaştıklarını ifade eden Çiftyürek, “Halklarımıza çağrımız şudur. İşsizlik, yoksulluk ve ekonomik kriz karşısında çare intihar etmek değil, çare mücadele etmek ve örgütlenmektir” dedi.

Açıklamanın ardından Çiftyürek ve beraberindekiler parti binasına geçti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Leyla Aydemir cinayeti: Tutuklu sanık Mehmet Ali Aydemir tahliye edildi
Sonraki Haber
Kadın sürücüyü darp eden erkek tutuklandı