Ana SayfaÇalışma YaşamıDoğa Koleji: Devir işlemleri son aşamaya geldi

Doğa Koleji: Devir işlemleri son aşamaya geldi

HABER MERKEZİ – Maaşları uzun bir süredir ödenmeyen öğretmenlerin iş bıraktığı Doğa Koleji’nden yapılan açıklamada, devir işlemleriyle ilgili yürütülen görüşmelerde son aşamaya gelindiği belirtildi.

Öğretmenlere üç aydır maaş verilmediği Doğa Koleji’nden açıklama geldi.

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saçaklıoğlu, velilere gönderdiği mesajda, okulun devriyle ilgili görüşmelerin tamamlandığını belirtti ve ekledi:

“Değerli Velimiz kurumumuzun devri ile ilgili yürütülen görüşmeler bugün itibariyle son aşamaya gelmiştir. Detaylı bilgilendirme, 14 Aralık 2019 Cumartesi günü yapılacaktır.”

Ne olmuştu?

Doğa Koleji’nde üç aydır maaşlarını alamayan öğretmenler 4 Aralık’ta iş bırakmıştı.

Öğretmenler, seslerini duyurmak için 5 Aralık’ta Doğa Koleji’nin Ataşehir’deki genel merkez binasının önünde eylem yapmış, velililer de destek vermişti.

Ardından 9 Aralık’ta bu kez İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdıkları dilekçeleri sunmuşlardı.

Özel Kalem Müdür ve Özel Okullardan Sorumlu Müdür ile görüşen velilere, okula kayyum atanmayacağı, satış için kurumla görüşmelerin devam ettiği bilgisi verilmişti.

Duruma ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı da 4 Aralık itibariyle kendilerine başvurular yapıldığını belirterek, “‘Maaş ödemelerinin yapılmadığı’ gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi ile ilgili başvurular hakkında gerekli inceleme/soruşturma işlemleri hemen başlatılmıştır” demişti.

Previous post
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı
Next post
Gözaltındaki Aziz Oruç'un eşi: Tek silahı kalemi, mesleği de gazetecilik