Ana SayfaEkonomiElektrik borcunu ödeyemediği için yaklaşık 3,5 milyon kişiye işlem yapıldı

Elektrik borcunu ödeyemediği için yaklaşık 3,5 milyon kişiye işlem yapıldı

HABER MERKEZİ – CHP’li milletvekili Demirtaş’ın sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, 2019’un ilk dokuz ayında 3 milyon 365 bin kişinin elektrik borcunu, 710 bin kişinin de doğalgaz borcunu ödeyemediği için haklarında işlem yapıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na son 1 yıl içinde elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen abone sayılarını açıklamasını istedi.

Demirtaş’a yanıt veren Bakan Dönmez, 2019’un Ocak ve Eylül ayları arasında borcunu ödeyemediği için hakkında işlem yapılan elektrik abone sayısının 3 milyon 365 bin 784 kişi, doğalgaz abone sayısının ise 710 bin 364 kişi olduğunu söyledi.

CHP’li vekil Demirtaş’ın “Kışa girdiğimiz bu dönemde, elektrik ve doğalgaza yeni yeni bir zam daha yapacak mısınız?” sorusuna ise Dönmez, şu yanıtı verdi:

“Enerji fiyatları; enflasyondan, döviz kurlarından ve petrol fiyatlarından önemli oranda etkilenmektedir. Bu parametrelerde yaşanan gelişmeler ile yatırımlara ve işletme gereklerine bağlı olarak, zaman zaman fiyat ayarlamalarına gidilebilmektedir. Bu kapsamda, düzenlemeye tabi olan tarifelerde mevzuatta belirlenen usul, esas ve dönemlerde olan ayarlamalar yapılmaktadır.”

Son zammın yansıması: 2019’da elektrik faturası ortalama 46 lira arttı

Elektriğe zam: Son iki yılda fiyat artışı yüzde 60’ı aştı

Doğalgaza yine zam geldi

Doğalgaz fiyatlarına yüzde 15 zam




Önceki Haber
Kars'ta yük treni otomobile çarptı: Üç kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Afganistan'da askeri üsse Taliban saldırısı: En az 25 ölü