Ana SayfaGüncelDört partiden ABD Senatosu’nun soykırım kararına kınama, HDP’den şerh

Dört partiden ABD Senatosu’nun soykırım kararına kınama, HDP’den şerh

HABER MERKEZİ – Meclis’teki grubu bulunan partilerden AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti, ABD Senatosu’nun Ermeni Soykırımı’nı tanıyan kanun tasarısını ortak bildiriyle kınadı ve reddetti. HDP ise bildiriye şerh düşerek, “Bu topraklarda yaşanan soykırım ve tüm acılarla yüzleşilmesi çağrısı yapıyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları, ABD Senatosu’nun Ermeni Soykırımı’nı tanıyan kanun tasarısını oy birliğiyle kabul etmesini ortak bildiriyle tepki gösterdi.

Başkanlık Tezkeresi olarak okunan ortak bildiride, söz konusu kararın yok hükmünde olduğu belirtildi.

Dört partinin ‘Evet’ oyu verdiği bildiride “Kararı kınıyor ve reddediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Ajansı’nın abonelerine servis ettiği ve birçok medya kuruluşunun da aktardığı haberlerde “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan 5 siyasi parti de ABD Senatosu’nun kararına ortak tepki gösterdi” ifadeleri yer almasına rağmen HDP ise AKP, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin Meclis’te aldıkları kararı kabul etmedi ve ‘Hayır’ oyu verdi.

Söz konusu ortak bildiriye şerh düşen HDP’nin Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Saruhan Oluç tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Yazılı yapılan açıklamada Başkanlık Tezkeresi’ne destek verilmediği belirtilerek, “Çünkü tarihteki bu ‘Büyük Felaket’le yüzleşmenin yolunun çeşitli ülke Meclislerinde alınan bu tür kararlardan geçmediğini düşünüyoruz. Ne ABD Kongresi’nin kabul ettiği yasa ne burada hazırlanan bildiri hakikati bulmaya ve yaraları sarmaya hizmet ediyor” denildi.

Previous post
Güleda Cankel'i öldüren Zafer Pehlivan'a ağırlaştırılmış müebbet istemi
Next post
Rusya, Türkiye’den gönderilen tonlarca narı da geri çevirdi