Ana SayfaGüncelEmniyet’e göre Cizrespor’a ırkçı saldırı ani reaksiyonmuş

Emniyet’e göre Cizrespor’a ırkçı saldırı ani reaksiyonmuş

HABER MERKEZİ – Emniyet, Antalya deplasmanında ırkçı saldırıya uğrayan Cizrespor’u “suçlu” ilan etti. Irkçı saldırıda ilk tartışmayı Cizrespor’un çıkarttığını öne süren Emniyet, “olayın ani bir reaksiyonla meydana geldiğini” savundu.

Spor Toto 3’ncü Lig ekiplerinden Cizrespor’un geçen şubat ayında Antalya’da oynadığı Serik Belediyespor maçında uğradığı ırkçı saldırıya ilişkin Meclis’te verilen önergeye yanıt veren Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırının hedefindeki Cizrespor’u “suçlu” ilan etti.

Konuyu HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis’in gündemine taşımıştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 10 soru yönelten HDP’li vekile yanıt Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelirken, birçok soru cevapsız kaldı.

Verilen yanıtlarda ise saldırının hedefindeki Cizrespor suçlandı.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, ırkçı saldırıda ilk tartışmayı Cizrespor’un çıkarttığını öne süren Emniyet, Cizrespor’da sportif direktör olan Tuncay Koçin’in soyunma odasına girerken tribünlere el kol hareketinde bulunması üzerine olayların başladığını savundu.

Yaşananların “her iki takım sporcuları ile idarecileri arasında müsabaka neticesi ani bir reaksiyonla meydana geldiğini” öne süren Emniyet, saha içerisine tribündeki taraftarlardan ya da saha dışından herhangi bir müdahalenin olmadığını ifade etti.

Ne olmuştu?

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Cizrespor, Şubat ayında Antalya’da oynadığı Serik Belediye Spor maçında, ırkçı saldırıya maruz kalmıştı.

Müsabaka başlamadan önce sahada ‘Ölürüm Türkiye’ şarkısı eşliğinde taraftarlar Cizrespor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulunmuştu.

Müsabakada ilk golü Cizrespor atarken, tabelada skor 1-0 olduğunda sahada ırkçı tezahüratlar artmıştı.

Hakemin verdiği sarı ve kırmızı kartlardan dolayı Cizrespor’un üç oyuncusu sonraki maçlar için cezalı duruma düştü.

Maç sonucu 1-1 olurken taraftarlar saha dışına çıkan oyunculara saldırmış, saldırı sonrası Cizrespor’un üç oyuncusu ve kaleci hocası darp edilmişti.

Maç bitiminde oyuncular zırhlı araçlarla stattan ayrılabilmişti.

Saldırı sonrası HDP Milletvekili Gergerlioğlu konuyu Meclis gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a 10 soru yöneltmişti.

Gergerlioğlu, kaç kişiye ceza verildiği, konuyla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı, bu tarz ırkçı saldırıların yaşanmaması için ne gibi önlemler alındığını sormuştu.

Saldırının yaşandığı dönem birçok kesimden tepki gelmişti; #CizreSporluyuz etiketi ile Twitter’dan saldırıya tepki gösteren isimler arasında Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz ile oyuncu Bülent Emrah Parlak da vardı.

Previous post
Gazeteciler Şahin ve Gayıp'ın ev hapsi cezası kaldırıldı
Next post
Uzmanlardan Hasankeyf çağrısı: Hala bu yanlıştan dönülme şansı var