Ana SayfaEkolojiErdoğan: Nihai hedefimiz Antarktika’nın geleceğinde söz sahibi olmak

Erdoğan: Nihai hedefimiz Antarktika’nın geleceğinde söz sahibi olmak

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin Antarktika’nın geleceğinde söz sahibi olmak istediğini söyledi.

Ankara’da düzenlenen TÜBA – TÜBİTAK Bilim Ödülleri töreninde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin Antarktika’nın geleceğinde söz sahibi olmak istediğini” söyledi.

“Kutuplarda ülkemizin bayrağını dalgalandıran Türkiye Antarktika bilimsel araştırma kampı da kuruldu” diyen Erdoğan, kamp bünyesindeki meteoroloji istasyonunun faaliyete geçtiğini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın deniz tabanı haritalandırmasının tamamlandığını aktardı.

Konuyu Britanya Başbakanı Boris Johnson’la da görüştüğünü belirten Erdoğan, “Belki de İngiltere ile birlikte orada bu çalışmayı daha da yaygınlaştırarak sürdüreceğiz” dedi.

Erdoğan, “Nihai hedefimiz Antarktika Anlaşmalar Sistemi’nde gözlemci ülke statüsünden danışman ülke statüsüne geçerek kıtanın geleceğinde söz sahibi olmaktır diye belirtti.

BBC’nin aktardığına göre, dünyanın en güneyinde yer alan buzlarla kaplı Antarktika kıtası hiçbir ülkenin toprağı olarak kabul edilmiyor.

Yerleşik bir insan topluluğunun yaşamadığı kıtada yalnızca bilimsel faaliyetlerde bulunmak üzere geçici olarak giden bilim insanları kalıyor.

Dünyanın en az yağış alan kıtasında penguenler, deniz aygırları ve az sayıda bitki türü yaşıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da 1 Ocak'ta toplu taşıma ücretsiz
Sonraki Haber
CHP: Libya tezkeresine olumsuz bakıyoruz