Ana SayfaGüncelErdoğan: Suriye topraklarında gözü olanlar orayı terk etsin lütfen

Erdoğan: Suriye topraklarında gözü olanlar orayı terk etsin lütfen

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok ama gözü olanlar lütfen terk etsin” dedi.

NATO zirvesi için İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye topraklarında düzenlediği askeri operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin kendi güvenliği için kimseden icazet almadan operasyon yaptığını söyleyen Erdoğan, “Herkes bize akıl veriyor. Bize, ‘Sizin Suriye’de ne işiniz var, Suriye’den ne zaman çıkacaksınız?’ diyorlar. Bizim onlara verdiğimiz tek bir cevap var: ‘Sizin Suriye’de ne işiniz var? Suriye’ye sınırınız var mı? Yok” diye konuştu.

Kuzeydoğu Suriye’deki operasyona devam mesajını da yineleyen Erdoğan, “Bizim Suriye topraklarında gözümüz yok ama gözü olanlar lütfen terk etsin” dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında “Terörle mücadelede bize akıl verenlere biz sadece ‘aklınızı kendinize saklayın’ diyoruz. Ülkemiz hem kendi bekasını hem de bölgesinin istikbalini garanti altına alacak adımları atıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan İslam’ın bir ‘barış dini’ olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asimilasyon çabaları şu ana kadar dünyanın hiçbir ülkesinde sonuç vermemiştir, vermeyecektir” diye de ekledi.

Macron: Türkiye ile terörizm tanımı konusunda uzlaşma mümkün değil

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise NATO zirvesinin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada Türkiye ile ‘terörizm’ tanımı konusunda “bir uzlaşmaya varmanın mümkün olmadığı” görüşünü ifade etti.

NATO ülkelerinin YPG’yi “terör örgütü” olarak sınıflandırmaya hazır olmadığını söyleyen Macron, “Bu konuda anlaşmadığımız açık. Ve sanıyorum bu konuda bir konsensüs bulunuyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesinde yaptığı açıklamada NATO’nun YPG’yi “terör örgütü” kabul etmemesi halinde Türkiye’nin de ‘Baltık Planı’nın karşısında olacağını söylemişti.

Ankara’nın bu tutumu en başta Fransa’nın tepkisini çekmişti.

Ancak zirvede, Türkiye planı engellemedi ve Baltık ülkeleri ile Polonya’nın Rusya’ya karşı savunulmasını öngören savunma planı kabul edilmişti.


NATO zirvesi: Ankara’nın veto edeceğini söylediği ‘Baltık Planı’ onaylandı


Karınca, DHA, DW Türkçe



Önceki Haber
Edirne Başsavcılığı'ndan Demirtaş açıklaması
Sonraki Haber
Moritanya açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı: En az 57 ölü