Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ABD’ye: Gerekirse İncirlik’i de Kürecik’i de kapatırız

Erdoğan’dan ABD’ye: Gerekirse İncirlik’i de Kürecik’i de kapatırız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Senatosu’nun Ermeni Soykırımı tasarısını kabulüne tepki göstererek, “Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız” dedi. Suriye meselesine de değinen Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz sözünü her zaman duyacaksınız” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ABD Senatosu’nun Ermeni Soykırımı tasarısını kabulüne tepki gösteren Erdoğan, “Bu aldığınız kararların bir kıymetiharbiyesi yok. Çünkü bu kararlarınız tamamen siyasidir. Türkiye’nin de atacağı adımlar olacak” dedi.

“Her şeyden önce Amerika Birleşik Devletleri iç siyasetindeki kamplaşmanın aleyhimize sonuçlar doğurduğunu, bazı çevrelerin Trump’ı zayıflatmak amacıyla ülkemizle ilgili gelişmeleri kendi çıkarları için suistimal ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz. ABD’nin ilişkilerimizde tamiri mümkün olmayan adımlar atmaması, her iki taraf için de çok önemlidir.”

Türkiye’nin yaşananlar karşısında ‘boş oturmayacağını’ dile getiren Erdoğan, “Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız” diye konuştu.

Kuzeydoğu Suriye

Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik yapılan operasyona da değinen Erdoğan, “Türkiye olarak derdimiz petrol değil, derdimiz burada (Suriye) yaşayan vatandaşların huzurunun nasıl sağlanacağı” ifadelerini kullandı.

“YPG-PYD, bunların Kürt olarak ifade edilmesi bana göre Kürtlere saygısızlıktır. Ne Amerika ne de Rusya, terör örgütü YPG/PYD’yi buralardan çıkaramadılar. Halbuki bize verdikleri söz böyleydi. Bir gece ansızın gelebiliriz sözünü her zaman duyacaksınız. Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığı tamdır.”

Libya’ya askeri destek

Erdoğan, Libya hükümetine askeri destek sağlayabileceğine dair yaptığı açıklamaları da yineledi.

“Böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye’ye gelecek olursa nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir. Libya’ya her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu daha önce de söyledim. Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli adımları atarız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlar iki ilde Las Tesis ile meydanları doldurdu
Sonraki Haber
Grup Yorum açlık grevinde: Kritik günler, Bahar Kurt 39 kiloya düştü