Ana SayfaEkonomiErdoğan’dan asgari ücret savunması: İşçiyi enflasyona ezdirmedik

Erdoğan’dan asgari ücret savunması: İşçiyi enflasyona ezdirmedik

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yapılan 304 liralık artışa ilişkin “İşçiyi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Öyle de yaptık” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020’den itibaren geçerli ve net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin gelen tepkilere yanıt verdi.

Asgari ücrete yapılan yüzde 15’lik artışa (304 lira) DİSK ve Türk-İş’in yanı sıra muhalefet partilerinden de eleştiriler gelmişti.

“2020 asgari ücret rakamının ülkemize, iş verenlerimize, çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdoğan, eleştirileri spekülasyon olarak nitelendirdi ve özetle şunları söyledi:

“Biz iş başına gelirken bir söz verdik. Ne dedik? İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Bu ne demektir? Biz hiçbir zaman enflasyonun altında bir asgari ücret belirlemeyeceğiz.
“Şimdi de aynı şekilde bunu enflasyonun üç dört puan üstünde yola devam edeceğiz.
“İşçimizi ezdirmeyeceğiz, ezdirmedik bugüne kadar. Enflasyonun üç puan üzerinde yapılan artış sonunda, asgari ücret 2002’ye göre reel olarak yüzde 154 düzeyinde yükselmiş bulunuyor.”

Enflasyonun seyri

Türkiye İstatistik Kurumu, bu ayın başında enflasyon rakamlarını açıklamıştı.

Buna göre, Kasım’da Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,56 ve 12 aylık ortalamalara göre ise yüzde 15,87 artış gerçekleşmişti.

İktisatçı Mustafa Sönmez, “Çarşı pazarda hissedilen enflasyonu en iyi 12 aylık ortalama yansıtır” demiş ve eklemişti: “Genelde yüzde 16’ya yaklaşan enflasyon, gıda, sağlık, tekel ürünlerinde yüzde 21’e yaklaşıyor.”

Kaynak: TÜİK

2020’nin asgari ücreti açıklandı: 2 bin 324 lira

Çerkezoğlu: Bu rakam insan onuruna yaraşır bir asgari ücretten çok uzak

HDP ve CHP’den asgari ücret tepkisi

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 163 liraya yükseldi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'den Libya açıklaması: Tezkereye sonuna kadar karşı duracağız
Sonraki Haber
BM: İdlib'de iki haftada 235 binden fazla insan yerinden oldu