Ana SayfaEkolojiErdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: Başlıyoruz

Erdoğan’dan Kanal İstanbul açıklaması: Başlıyoruz

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi ihalesinin önümüzdeki haftalarda yapılacağını duyurdu ve “Kanal İstanbul’a başlıyoruz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yaptığı açıklamada tartışmalı Kanal İstanbul Projesi’ne dair konuştu.

Kanal İstanbul’u hayata geçirme konusundaki kararlılığını bir kez daha dile getiren Erdoğan, önümüzdeki haftalarda ihale yapılıp projenin en kısa zamanda başlatılacağını söyledi.

Erdoğan’ın projeye ilişkin açıklamalarında CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması özetle şöyle:

“Şu anda ana muhalefetin başındaki zat. Biz ‘Kanal İstanbul’ diyoruz, o da çıkıyor diyor ki ‘Yapamayacaksınız’. Ya biz yapacağız. Sen ne yaparsan, biz bunu yapacağız.
“Bir taraftan da müteahhitleri tehdit ediyor. ‘Hangi müteahhit bu işin içerisine girerse, bilsin ki verdiği parayı -biz geliyoruz, geldiğimiz zaman- alamayacaktır’ diyor. Bir defa devletin ne olduğundan bihaber olan bir zat.
“Devletlerde devamlılık esastır ve bir müteahhit bu işe girmiş, anlaşmasını, sözleşmesini yapmış… Biz inşallah önümüzdeki haftalarda ihaleyi yapıyoruz ve Kanal İstanbul’a başlıyoruz.
“Bunun çalışması, bir haftalık, bir aylık, bir yıllık değil, ta belediye başkanlığımın sonlarına doğru atılmış bir adımdır. Biz bu adımı hayata geçireceğiz. Dünyada nasıl Süveyş varsa, Cebelitarık varsa, bizde de Kanal İstanbul olacak.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul’la ilgili olarak, “ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) sürecinde sona yaklaştık, önümüzdeki hafta itibarıyla ÇED raporumuz çıkacak” açıklaması yapmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Bu bir rant projesi, hukuki haklarımızı inceliyoruz, Pazartesi’yi bekleyin” diye konuşmuştu.

Kanal İstanbul Projesi’nin geri dönüşü imkansız ekolojik hasarlara sebebiyet vereceğini ve iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Ekoloji Birliği, “Bu proje, ekolojik, ekonomik ve siyasi olarak karşı çıkılması ve engellenmesi gereken bir yıkım projesidir” demişti.


Ekoloji Birliği’nin ‘yıkım projesi’ dediği Kanal İstanbul’a dair son açıklamalar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye-Libya askeri işbirliği mutabakatı Meclis’ten geçti
Sonraki Haber
FilmLoverss'a göre 2019'un en iyi dizileri