Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Şehir Üniversitesi’ne ilişkin açıklama

Erdoğan’dan Şehir Üniversitesi’ne ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Şehir Üniversitesi ve Halkbank arasında yaşanan sorunlara ilişkin konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığı içine giren Davutoğlu ve Babacan’ı eleştirdi, “Sizin dürüstlüğünüz buysa bu ülke batmış” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi ve Halkbank arasında yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partsinin İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Davutoğlu’ndan “O zat” diye bahsetti, eski bakanlar Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’e tepki gösterdi.

Erdoğan, Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığı döneminde kendisinin yaptığını belirterek, “Tahsisini yapan ben olduğuma göre, malum zat başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür” dedi.

Türkiye’de hiçbir üniversiteye tapu devrinin olmadığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu mülkiyet devrini yaparken yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Bunlar Halkbank’ı da dolandırmaya kalkıyorlar. Kredi alıyorlar, ödeme yapmıyorlar. Bunlar ‘dürüstlük’ diyorlar değil mi? Sizin dürüstlüğünüz buysa bu ülke batmış. Allah bizi bu durumlara düşürmesin.”

Şehir Üniversitesi ile Halkbank arasında neler oluyor?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası’nın, üniversiteye İstanbul Kartal’daki eski TEKEL arazisinin devriyle ilgili açtığı davalar zincirinde Danıştay, bedelsiz arazi devri gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Bu arazi, üniversite tarafından Halkbank’tan kredi alınırken teminat olarak gösterilmişti.

Bunun üzerine Halkbank, Danıştay’ın kararına da dayanarak önce üniversitenin kredi teminatlarını durdurdu sonra da tüm bankalardaki varlıklarına tedbir koymuştu.

Bu durum, üniversiteyi mali olarak hareket edemez noktaya getirdi.

Üniversiteyle ilgili bu kararın zamanlaması, kamuoyundaki bazı kesimlerde “Erdoğan-Davutoğlu geriliminin yansıması” olarak değerlendirildi.

Halkbank ise Şehir Üniversitesi ile banka arasında yaşanan sorunlarla ilgili yaptığı yeni açıklamada, “yürütülen sürecin hukuki ve ticari temellere dayandığını” belirtti ve aldığı kararın gerekçelerine dair detaylar verdi.

Açıklamada, “Bu konuyu farklı alanlara çekerek, bir grubun, bir kişinin ya da bir zümrenin mağduriyetine yol açıldığı izlenimi oluşturma girişimleri boşunadır. Bankamız tarafından yürütülen süreç tamamen hukuki ve ticari temellere dayanmaktadır” ifadeleri yer aldı.


Bu haberde BBC Türkçe‘den yararlandık.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li dört belediyeye daha kayyum, sayı 28’e yükseldi
Sonraki Haber
Öğrenci Forumu “tehlikeli” bulundu, salon öğrencilere kapatıldı