Ana SayfaDünyaKammuri Tayfunu: Filipinler’de acil durum ilan edildi

Kammuri Tayfunu: Filipinler’de acil durum ilan edildi

HABER MERKEZİ – Filipinler’e ulaşması beklenen Kammuri Tayfunu nedeniyle ülkede acil durum ilan edildi ve binlerce kişi için tahliye emri verildi.

Güneydoğu Asya’da bulunan Filipinler’de ülkenin kuzeydoğu sahillerine ulaşması beklenen Kammuri Tayfunu nedeniyle acil durum ilan edildi.

Tayfun nedeniyle başkent Manila’nın bulunduğu, ülkenin en yoğun nüfuslu Luzon Adası olmak üzere, kıyı bölgelerinde yaşayan binlerce kişi için tahliye emri verildi.

Euronews’te yer alan habere göre kategori 3 seviyesinde olması beklenen tayfun sebebiyle, başkent Manila’daki Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı’nın Pazartesi 23.00 ile Salı 11.00 saatlerinde kapatılacak.

Filipinler Meteoroloji, Jeofizik ve Astronomi Hizmetleri İdaresi, saatteki hızı 150 kilometre ila 185 kilometre olan tayfunun Luzon Adası, Albay vilayeti ile Samar ve Leyte adalarında yoğun yağışa yol açacağı uyarısında bulundu.

Öte yandan Filipinler’de düzenlenen Güney Asya Oyunları kapsamındaki bazı spor müsabakaları güvenlik nedeniyle ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
NATO zirvesi öncesi ABD'den Ankara'nın YPG şartına rest
Sonraki Haber
Yakup Erdem kendisinden ayrılan Leyla Boynukısa'yı öldürdü