Ana SayfaGüncel‘Game of Thrones’un yaratıcılarından ‘Lovecraft’ uyarlaması

‘Game of Thrones’un yaratıcılarından ‘Lovecraft’ uyarlaması

HABER MERKEZİ – “Game of Thrones”un yaratıcıları olan David Benioff ve D.B. Weiss, Hans Rodionoff‘un “Lovecraft” adlı çizgiromanını sinemaya uyarlayacak.

Hans Rodionoff‘un, korku türünün yazarlarında Howard Phillips Lovecraft’ın eserlerinden esinlenerek kaleme aldığı Lovecraft adlı çizgiromanı sinemaya uyarlanacak.

Filmloverss’ın Deadline’a dayandırdığı haberine göre Game of Thrones’un yaratıcıları olan David Benioff ve D.B. Weiss, Lovecraft çizgiromanını beyazperdeye uyarlamak için Warner Bros. ile anlaştı.

Benioff ve Weiss’ın yöneteceği Lovecraft filminin senaryosunu daha önce Aeon Flux (2005), Zor Biraderler (Ride Along, 2014), Destroyer (2018) gibi yapımlarda birlikte çalışan Phil Hay ve Matt Manfredi kaleme alacak.

Aeon Flux ve Destroyer’ın yönetmeni olan Karyn Kusama ise filmin yapımcılığını üstlenecek.

Hans Rodionoff‘un Lovecraft adlı çizgiromanı, bilimkurgu ile korku türlerini harmanlayan, okült motiflerle bezeli kitapları ile tanınan yazar H.P. Lovecraft‘ın eserlerinden esinleniyor ve “Ya Lovecraft’ın eserleri kurmaca değilse? Ya anlattığı canavarlar gerçekse?” sorusunu soruyor.

Film hakkında bilinenler oldukça kısıtlı olsa da Cthulhu mitosu içinde geçeceği ve izleyicileri 1920’lere götüreceği belirtiliyor.

‘Star Wars’ projesi iptal edilmişti

Benioff ve Weiss, yeni bir Star Wars üçlemesi için Lucasfilm ile anlaşmış, bir süre bu proje üzerinde çalışmışlardı. Ancak geçtiğimiz Ekim ayında Star Wars projesinin iptal edildiği açıklanmıştı.

İkili ayrılma kararının arkasında yoğun takvimleri olduğunu söylese de Game of Thrones’un final sezonunun hayal kırıklığı yaratması ile stüdyonun yazarları yaratıcı kararlar konusunda yeterince özgür bırakmamasının da bu ayrılıkta etkili olduğu ileri sürülüyor.

Previous post
Bakan Selçuk: Kantinlerde yasak ürünlerin satışı mevzuata aykırı
Next post
Af Örgütü: İran’da gözaltına alınan binlerce kişi işkenceye maruz kaldı