Ana SayfaGüncelGazeteci Aziz Oruç hala gözaltında, meslektaşları tepkili

Gazeteci Aziz Oruç hala gözaltında, meslektaşları tepkili

HABER MERKEZİ – Dün Ağrı’da gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı’nın “terörist” dediği gazeteci Aziz Oruç’la ilgili sosyal medyada mesajlar paylaşan gazeteci ve siyasetçiler, Oruç’un gazetecilikten yargılandığını hatırlattı.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü tarafından dün yapılan operasyonla gözaltına alınan gazeteci Aziz Oruç, hala gözaltında.

Oruç’la beraber HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek ve Muhammet İkram Müftüoğlu isimli bir kişi de gözaltında tutuluyor.

İçişleri Bakanlığı gözaltılarla ilgili yaptığı ilk açıklamada gazeteci Oruç için “terörist” dedi. Hükümete yakın basın organları da “Teröristler yakalandı” sözleriyle haberi servis etti.

Ancak Oruç’un gazeteci arkadaşları ve bazı siyasetçiler hem hedef göstermelere hem bakanlığın ifadesine hem de gözaltılara tepkili.

HDP Van Milletvekili Tayip Temel, AA’nın Oruç’la ilgili, “İran’dan Türkiye’ye giriş yapan PKK’lı terörist Aziz Oruç, Ağrı yolu üzerinde HDP Doğubayazıt İlçe Başkanı Abdullah Ekelek ile gözaltına alındı” şeklindeki haberini alıntılayarak paylaştığı mesajında, Oruç’un gazetecilik faaliyetlerini hatırlattı:

Bir diğer HDP’li vekil Dilan Dirayet Taşdemir de “Sizin siyasetinize karşı muhalefet eden herkes teröristtir. Tıpkı Tutak’ın Soğukpınar köyünde katledilen Murat Kaya gibi, tıpkı Nobel Edebiyat Ödülü alan sanatçı gibi, tıpkı gazetecilik yaptığı için ağır cezalarla suçlanan Aziz Oruç gibi” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Gazeteciler: Aziz Oruç gazetecilikten yargılanıyor

Gazeteciler ise Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Oruç’un gazetecilik faaliyetlerine değindi.

Bunlardan Abdurrahman Gök, Oruç’un yıllardır kesintisiz gazetecilik yaptığını, televizyonlarda sunuculuk icra ettiğini ve haberleri nedeniyle yargılandığı davalar bulunduğunu belirtti.

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, “Aziz Oruç genç bir gazetecidir. Meslektaşları arasında da çok sevilen bir gazeteci. Gazetecilikten yargılanıyor ayrıca. Linç manyaklığınızın sınırı yok” dedi.

Gazeteci Ömer Çelik de Oruç’un henüz 2 hafta önce gazeteci olarak yargılandığını hatırlattı.

Çelik’in dediği gibi, Oruç, kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinde yayımlanan haberleri gerekçe gösterilerek yargılanıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında Çağlayan’da bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın duruşmasında Oruç’un dosyası diğer dört gazetecininkinden ayrılmıştı. Dava hala devam ediyor.

Diyarbakır’da gazeteci olmayı anlatmıştı

Bir başka gazeteci Tuğba Tekerek de Oruç’un gazeteciliğini hatırlatanlardan.

Oruç’la Haber Nöbeti’nde mesai yaptığını belirten Tekerek, onun da dahil olduğu T24’te yayımlanan bir haberini şöyle paylaştı.

Previous post
Bayburt'ta kadın cinayeti: Zehra Erdemir işyerinde öldürüldü
Next post
Çocuk istismarını haberleştiren gazeteci Aygül'e hapis cezası