Ana SayfaGüncelGazeteci Murat İde’ye saldırı

Gazeteci Murat İde’ye saldırı

HABER MERKEZİ – Yeniçağ gazetesi yazarı ve İYİ Parti’nin Basın Danışmanı Murat İde, KRT’de yayınlanan “Burası Çok Önemli” isimli programdan sonra evine giderken bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıya tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “hiçbir tehdide boyun eğmeyecek ve asla susmayacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı, KRT TV programcısı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde evinin önünde saldırıya uğradı.

İde’ye saldırı, KRT’de yayınlanan “Burası Çok Önemli” isimli programdan sonra evine giderken yaşandı.

KRT’nin haberine göre İde’yi yol boyunca üç aracın takip ettiği, saldırıyı 7-8 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği belirtildi.

Haberde İde’nin yumruklu, sopalı saldırıda silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu, saldırganların da kaçtığı aktarıldı.

Akşener’den açıklama

Saldırının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter’dan yaptığı açıklamada Murat İde’ye yapılan saldırıyı kınayarak, “hiçbir tehdide boyun eğmeyecek ve asla susmayacağız” dedi.

“Basın danışmanım, korkusuz gazeteci Murat İde’ye yapılan alçak saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Bilinsin ki; Biz İYİ’ler, milletimiz için doğru bildiklerimizi daima cesurca söyleyecek, hiçbir tehdide boyun eğmeyecek ve asla susmayacağız.”

Ne olmuştu?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Aralık’ta Kanal İstanbul ile ilgili “Bu projeden hiçbir haklı ve meşru bahanesi olmadan rahatsızlık duyanlar şuursuz ve gayri millidir” demişti.

Bahçeli’nin bu sözlerinden sonra, 2011 yılında projeyle ilgili “Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da ‘İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje’ diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir” sözleri gündeme gelmişti.

Murat İde de 25 Aralık’ta Yeniçağ gazetesindeki köşesinde “Devlet Bey, ben yoruldum!” başlıklı yazı kalmış, yazıda Bahçeli’nin söz konusu sözleri İstanbul Bayrampaşa’da söylediğini belirterek, kendisinin de o konuşma esnasında orada olduğunu ifade etmişti.

“Yok canım, yanlış okuyorum herhalde dedim. Dün, ‘Soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir proje’ diyerek karşı çıkılan Kanal İstanbul’a, bugün karşı çıkanlara, ‘şuursuz ve gayrı milli’ demek. Bir gerekçe aradı içimdeki ses” diye ifade etti. İde, “Dün söylenenlere bir daha baktım. Bugün söyleneni bir kez, birkaç kez daha okudum. Ve karar verdim. Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum.”

İde’nin bu yazısından sonra MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, “‘Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum’ diyen ve açıklamaları çarpıtmak üzerine kurulu gazetecilik anlayışına sahip yabancı ‘ide’lere ‘Yorulmazsın, usanmazsın’ demiyoruz, ‘Sen utanmazsın, sen arlanmazsın’ diyoruz” sözleriyle İdi’ye tepki göstermişti.

Daha önce de Odatv yazarı Sabahattin Önkibar, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ve Yeniçağ gazetesi eski Ankara Temsilcisi Ahmet Takan saldırıya uğramıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şirinevler'de metrobüs bir yolcuya çarptı
Sonraki Haber
2020'de uygulanacak trafik cezaları belli oldu