Ana SayfaGüncelGazeteciler Eser ve Topaloğlu tutuklandı, Altan serbest bırakıldı

Gazeteciler Eser ve Topaloğlu tutuklandı, Altan serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Mersin’de 8 gün boyunca gözaltında tutulan gazeteci Berivan Altan ‘adli kontrol’le serbest bırakılırken, İstanbul’da 29 Kasım’da gözaltına alınan gazeteciler Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu ise tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Berivan Altan, Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce hakkında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda 26 Kasım gecesi Ankara’da kaldığı eve yapılan polis baskını ile gözaltına alınmıştı.

Mersin’e getirilen Altan, 8 gün boyunca Mersin Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube’de tutuldu.

Hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla işlem yapılan gazeteci Altan, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte savcılık sorgusu yapılmak üzere Mersin Adliyesi’ne sevk edildi.

Hakimlikte üzerine atılı suçlamayı reddeden Altan, emniyet ve savcılık aşamasındaki ifadelerini tekrarlayarak, serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme, Altan’a haftada bir kez imza atma şartı getirip, yurt dışına çıkış yasağı koyarak ‘adli kontrol’ ile serbest bıraktı.

İstanbul’da gözaltına alınan gazeteciler tutuklandı

İstanbul’da 29 Kasım’da gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu’nun dün akşam saatlerinde emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

“Örgüt üyesi olmak” iddiası ile suçlanan gazeteciler de Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcı tarafından ifadeleri alınmayarak 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen gazeteciler, savunmalarında gazetecilik yaptıklarını vurgulayarak, serbest bırakılmayı talep etti.

Mahkeme, Eser ve Topaloğlu’nun “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanmalarına karar verdi.

Sadiye Eser Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Sadık Topaloğlu ise Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Bir gazeteci daha gözaltında

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 27 Kasım’da “örgüt üyeliği” iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Hacı Yusuf Topaloğlu’nun ise önceki gün gözaltı süresi 4 gün uzatılmıştı.

Topaloğlu Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken, bugün de İstanbul’dan bir gazetecinin gözaltına alındığı haberi geldi.

Haber takibine gittiği esnada gözaltına alınan ETHA muhabiri Serdal Işık, ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Previous post
Antakya Mor Dayanışma Kadın Derneği mühürlendi
Next post
Suriye gündemiyle toplanan 'Dörtlü Zirve' sona erdi