Ana SayfaGüncelGelecek Partisi’nin yönetim kadrosu belli oldu, Davutoğlu’ndan açıklama

Gelecek Partisi’nin yönetim kadrosu belli oldu, Davutoğlu’ndan açıklama

HABER MERKEZİ – Gelecek Partisi’nin yönetiminde Etyen Mahçupyan, Yusuf Ziya Özcan, Ayhan Sefer Üstün gibi isimler yer alırken, Genel Başkanlık görevine Ahmet Davutoğlu seçildi. Davutoğlu, yaptığı konuşmada AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.

Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu toplantısında genel başkan ile yönetim kurulu, etik kurulu ve disiplin kurulu üyeleri belli oldu.

Ahmet Davutoğlu toplantıya katılan 132 üyenin tamamının oyunu alarak Gelecek Partisi Genel Başkanı seçildi.

Yönetim Kurulu’nda eski milletvekilleri Abdullah Başçı, Ayhan Sefer Üstün, Cuma İçten, Feramüz Üstün, Selçuk Özdağ, gazeteciler Etyen Mahcupyan, Hakan Albayrak ve eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile Nihal Olçok gibi isimler yer aldı.

60 kişilik Yönetim Kurulu’nun dörtte biri kadınlardan oluştu.

Gelecek Partisi’nin 16 Başkanlık Kurulu üyesinin ise gelecek hafta Davutoğlu başkanlığında yapılacak toplantıda Yönetim Kurulu üyeleri arasından belirlenmesi bekleniyor.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a eleştiri

Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanlık görevine seçildiği kurucular kurulu toplantısının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Özellikle Erdoğan’ın kendisiyle ilgili sarf ettiği “Halkbank’ı dolandırdı” sözünden hicap duyduğunu belirten Davutoğlu, son 3,5 yıl boyunca yapılan mutabakata sadık kalma adına her türlü hakarete sabrettiğini ve ceşitli baskılara hedef olduğunu söyledi.

Davutoğlu açıklamalarının devamında, “Kimse bize geçmiş sözümüzü hatırlatmasın mahcup olurlar” ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu ayrıca “3,5 yıl sonra Türkiye’nin getirildiği yer, nepotizmin, her türlü yolsuzluk, şatafatın yaygın olduğu, millet ekonomik krizden ıstırap çekerken bunu görmeyen bir anlayışın yerleştiği yerde olmaz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ekoloji Birliği'nin 'yıkım projesi' dediği Kanal İstanbul'a dair son açıklamalar
Sonraki Haber
Avustralya’da orman yangınları sürüyor, acil durum ilan edildi