Ana SayfaGüncel“Görülmüştür”e Yunanistan’dan iki ödül

“Görülmüştür”e Yunanistan’dan iki ödül

HABER MERKEZİ – Serhat Karaaslan’ın yönettiği “Görülmüştür” filmi, Atina’da düzenlenen 32. Avrupa Sinema Panoraması Festivali’nde Uluslararası FIPRESCI ve Panorama Jürisi En İyi Uluslararası Film ödüllerine layık görüldü.

Serhat Karaaslan’ın yönettiği Görülmüştür filmi, Atina’da gerçekleştirilen 32. Avrupa Sinema Panoraması Festivali’nden iki ödüle layık görüldü.

Festivalin Alena Sycheva, Tassos Goudelis ve Vecdi Sayar’dan oluşan Uluslararası FIPRESCI (Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu) jürisi, yönetmen Theodoros Angelopulos’a ithaf edilen FIPRESCI ödülünü Görülmüştür‘e verdi.

Filme FIPRESCI ödülü, Angelopoulos’un kızı tarafından şu gerekçeyle takdim edildi.

“Film, mahkumların mektuplarını inceleyen bir gardiyanın sosyal ve entelektüel sorunlarını ustalıkla yansıtıyor. Türkiye’deki hapishane sistemini eleştirirken, gardiyanın adalet arayışını, erotik duygularını inandırıcılıkla aktarıyor ve kurmaca ile gerçeklik arasındaki ilişki üzerinde odaklanıyor. Yönetmen, kahramanının öğrendiği yaratıcı yazarlık ile sansür kavramını yan yana getirerek, bir metafor oluşturuyor.”

Stathis Valoukos, Antonis Boskoitis, Elisavet Chronopoulou’dan oluşan Panorama Jürisi ise En İyi Uluslararası Film ödülünü de Görülmüştür‘e layık gördü.

Film hakkında

Yönetmenliğini Serhat Karaaslan’ın yaptığı filmde Berkay Ateş, Saadet Işıl Aksoy, Füsun Demirel, İpek Türktan Kaynak, Erdem Şenocak ve Banu Fotocan gibi oyuncular var.

Film, hapishanede mektup okuma komisyonunda çalışan Zakir’in mektuplar içindeki fotoğrafta gördüğü bir kadını takıntı haline getirmesi üzerinden ilerliyor.

Uluslararası Prömiyer gösterimini 54.Karlovy Vary Film Festivali’nde yapan film, Fedeora Film Eleştirmenleri tarafından verilen En İyi Film Ödülü’nü kazanmıştı.

Film aynı zamanda İstanbul Film Festivali ve Uluslararası Ankara Film Festivali’nde de En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, Siyad En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın oyuncu ödüllerine değer görülmüştü.

Film son olarak 30. Singapur Uluslararası Film Festivali Ana Yarışması’nda da Jüri Özel Ödülü almıştı.

Previous post
Van'da HDP'li belediye eşbaşkanları gözaltına alındı
Next post
Journalists targeted: At least 14 detentions, 4 arrests, 46 years of prison sentence