Ana SayfaGüncelGrup Yorum açlık grevinde: Kritik günler, Bahar Kurt 39 kiloya düştü

Grup Yorum açlık grevinde: Kritik günler, Bahar Kurt 39 kiloya düştü

HABER MERKEZİ – Grup Yorum üyelerinin açlık grevi eylemi devam ediyor. 188 gündür eylemde olan üyelerden Bahar Kurt, 39 kiloya düştü. Açlık grevini sonlandırmak için taleplerini sıralayan Kurt, sanatçılara da çağrı yaptı.

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek, Bahar Kurt, İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı süresiz açlık grevinde.

Grup üyelerinden ikisi tahliye edilse de eylemlerini dışarıda devam ettiriyor.

İki yılı aşkın sürenin ardından 20 Kasım 2019 günü tahliye edilen Bahar Kurt bunlardan biri. Bir diğeri de Helin Bölek.

Bahar Kurt açlık grevinin 188’inci gününde ve 39 kiloya düşmüş durumda.

Dört talep sıralayan Kurt; konser yasaklarının kaldırılması, İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması, tutuklu Grup Yorum elemanlarının serbest bırakılması ve açılan davaların düşürülmesini istiyor.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre Kurt açlık grevindeki diğer arkadaşlarının durumunu da anımsattı.

Silivri Cezaevi’nde tutulan Ali Aracı, İbrahim Gökçek ve Barış Yüksel’in açlık grevindeyken kendi iradeleri dışında zorla müdahale için hastaneye götürülmek istendiğini anlatan Kurt, şöyle devam etti:

“Zorla müdahale demek; arkadaşlarımızın sakat bırakılması demektir. Yapılması gereken, haklı ve meşru taleplerimizi yerine getirmektir. Halkın türkülerini söylüyoruz, arkamızda halk var, köklerimiz halkın içinde. 25. yılımızda İnönü Stadyumu’nda 55 bin kişiye konser verdik. Bu bir Türkiye rekorudur. Halkımıza, sanatçı dostlarımıza çağrı yapıyorum: Grup Yorum’un açlığına ses olun. Sanata ve sanatçıya yönelik baskıyı, sansürü ancak dayanışma ile aşabiliriz.”

Kritik günler

Açlık grevindeki Barış Yüksel’in annesi Zuhal Yüksel de yaptığı yazılı açıklamada, oğlu ile ilgili iddianamenin henüz düzenlenmediğini anımsatarak Grup Yorum üyelerinin açlık grevindeki son durumlarını paylaştı.

Yüksel, “Kilo kayıpları 35 kiloya ulaştı. Kritik günlerdeler” dedi.

ODTÜ bilgisayar mühendisliğinden mezun olan oğlunun, gizli tanık ifadesinden dolayı tutuklandığını aktaran anne Yüksel, “Oğlum arkadaşlarıyla açlık grevinde. Neden mi? Yasal hakları için. Adlarının ‘terör listelerinden’ çıkarılması, grup üzerindeki yargı baskısının kaldırılması için. Açlıklarını, adalet isteklerini duyurmak istiyoruz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan ABD'ye: Gerekirse İncirlik'i de Kürecik'i de kapatırız
Sonraki Haber
Diyarbakır Valisi: Surları tahrip edenler gözaltına alındı