Ana SayfaToplumsal CinsiyetGüneş Karaçuban’ı öldüren Sabri Barçağ’a ‘haksız tahrik’ indirimi

Güneş Karaçuban’ı öldüren Sabri Barçağ’a ‘haksız tahrik’ indirimi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da evli olduğu Güneş Karaçuban’ı öldüren Sabri Barçağ’a ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 15 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul’da yaşayan Sabri Barçağ, 21 Temmuz 2018 tarihinde dini nikahla evli olduğu 31 yaşındaki Güneş Karaçuban’ı öldürdü.

Cinayetin ardından yakalanan 53 yaşındaki Sabri Barçağ tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güneş’in kardeşi Bilal Karaçuban, ablasının Barçağ tarafından şiddete maruz bırakıldığını ve bu nedenle bir süre sığınma evinde kaldığını söyledi.

Karaçuban, “Cinayetten bir yıl önce ablamı gidip aldım, evimize getirdim. Sabri ablamı defalarca almak istedi. Bir daha şiddet göstermeyeceğine söz verdiği için müsaade ettik” dedi.

Barçağ’ın, Güneş’i fuhuşa zorladığını da söyleyen Karaçuban, “Ablam, Sabri’nin zorla fuhuş yaptırdığını söyledi. Polisi aradım” dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 5 Aralık günü yapılan duruşmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre mütalaada Barçağ’ın Güneş’i ‘canavarca hisle öldürmediğini’ ve cinayeti ‘haksız tahrik’ altında işlediğini iddia eden savcı, indirim yapılmasını ve 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Barçağ 9 yıl sonra tahliye olacak

Davanın karar duruşması ise dün (18 Aralık) yapıldı.

Mahkeme, Barçağ’a ilk önce ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Ardındansa ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak ceza 15 yıla düşürüldü.

Avukatların aktardığına göre Sabri Barçağ, bu durumda 9 yıl sonra serbest kalacak.

Avukat Selin Nakıboğlu, “Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan sanık, haksız tahrik indirimi sayesinde dokuz sene sonra aramızda” diyerek karara tepki gösterdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hayata Dönüş(!) ve Dersim'de zehirli gaz
Sonraki Haber
Maraş Katliamı'nın 41'inci yılı: “Toplumsal linç organizasyonu halen diri”