Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Emine Aslan Aydoğan yaşamını yitirdi

Hasta tutuklu Emine Aslan Aydoğan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Urfa Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Emine Aslan Aydoğan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde bulunan 64 yaşındaki Emine Aslan Aydoğan, kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Mezopotamya Ajansı, 16 aydır tutuklu olan Aydoğan’ın böbreğinde tümör olduğu için 10 gün içinde dört kez ameliyat edildiğini ve 10 gündür yoğun bakımda olduğunu aktardı.

Durumu kötüleşen Aydoğan’ın bu sabah yaşamını yitirdiği bilgisi ailesine ulaştırıldı.

Yaşamını yitiren Aydoğan’nın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Otopsi işleminden sonra cenazeyi alacak olan ailenin defin için Viranşehir’e götüreceği belirtildi.

Aydoğan, HDP Viranşehir ilçe yöneticiliği yaptığı 2018 yılında, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 8 yıl 7 ay hapis cezası almıştı.

Görme sorunu, safra kesesi rahatsızlığı ve böbrek tümörü hastalıkları bulunan Aydoğan’ın ailesinin tedavisinin yapılması ve tahliye edilmesi için Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi’ne ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi’ne başvuruda bulundukları öğrenildi.

Bin 334 hasta tutuklu var

İHD’nin son verilerine göre cezaevlerinde 220 bin kapasiteye karşılık 280 bin tutuklu bulunuyor, bunlardan 457’si ağır olmak üzere bin 334’ü hasta tutuklu.

Ayrıca 2017 yılından bugüne kadar 44 hasta tutuklu yaşamını yitirdi; bunlardan 19’unun müdahale gerektiren hastalar oldukları ancak müdahale edilmemesi sonucu yaşamlarını yitirdiği kaydedildi.

Previous post
Yakup Erdem kendisinden ayrılan Leyla Boynukısa'yı öldürdü
Next post
PISA 2018 sonuçları: Türkiye, OECD ortalamasının hayli gerisinde