Ana SayfaÇalışma YaşamıHDP ve CHP’den asgari ücret tepkisi

HDP ve CHP’den asgari ücret tepkisi

HABER MERKEZİ – HDP ve CHP, 2020’de geçerli olacak net 2 bin 324 liralık asgari ücrete tepki gösterdi.

2020’den itibaren geçerli ve net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak belirlenen asgari ücrete ilişkin muhalefet partilerinden tepki geldi.

HDP, Twitter üzerinden gösterdiği tepkisinde “2020 için belirlenen 2 bin 324 TL’lik asgari ücret, iktidarın işçi, emekçi düşmanı politikalarının sonucudur” ifadelerini kullandı.

Emekçilerin bir kez daha açlığa mahkum edildiği belirtilen açıklamada, “Emekçinin alın terini silahlanmaya, savaşa, ranta, israfa, yandaşa aktaran bu iktidardan kurtulma zamanı gelmiştir” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yeni asgari ücrete ilişkin eleştirilerde bulunarak, “Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Saray’da yaşayanlar, Katarlıların ve yandaşın rantını düşündüğü kadar asgari ücretlinin geçim sıkıntısını düşünmüyor, açlık ve sefalete mahkum ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Akşener jest bekliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise asgari ücret konusunda yaptığı değerlendirmede, bu ücretin vergi dışında kalması gerektiğini belirtti.

Akşener, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan jest beklediğini belirterek, “Bugün asgari ücreti açıkladınız. Biz 2 bin 650 lira, vergi dışı olması gerektiğini söylemiştik. Arkadaşları bir şey istemiyor da ben istiyorum. Diyorum ki 2 bin 650 lira yapın, vergiden de muaf bırakın. O jesti kendisinden istiyorum” ifadesini kullandı.

Ne oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun son toplantısı dün yapıldı ve yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamı 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak açıklandı.

Böylece, asgari ücrete sadece yüzde 15,04 oranında zam yapılmış oldu.

Kararın Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda oy çokluğuyla alındığı bildirilirken, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat “Bu rakamı kabul etmemiz mümkün değil” diyerek toplantıdan ayrıldı.


2020’nin asgari ücreti açıklandı: 2 bin 324 lira

Çerkezoğlu: Bu rakam insan onuruna yaraşır bir asgari ücretten çok uzak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ'da 5.1 büyüklüğünde deprem, okullar tatil edildi
Sonraki Haber
112 Acil Çağrı Merkezleri'nde beş dilde hizmet var, Kürtçe yok